Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık çorbası, kış aylarının vazgeçilmez çorba çeşitlerinden biridir. Zengin vitamin kaynağı olması ve lezzetli olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Balık çorbası için kullanılacak balık çeşidi kişilerin isteğine göre değişmektedir. Bu makalede, balık çorbasının yapılışı ve malzemeleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Malzeme Listesi
  • 1 adet orta boy deniz levreği
  • 2 adet yemeklik orta boy soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet orta boy yemeklik patates
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy limon
  • 2 adet yumurta sarısı
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Balık çorbası için orta büyüklükte bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suyunuz kaynarken diğer taraftan balıklarınızı temizleyin. Temizlediğiniz balığı kaynayan suyun içine koyun. Daha sonra bir adet soyup temizlediğiniz soğanı ilave edin. Haşlanan balık ve soğanı bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Balık suyunu içinde tanecikler kalmaması için süzgeçten geçirin. Daha sonra patatesi, havucu ve bir adet soğanı ve sarımsakları soyup küp-küp doğrayın. Maydanozları ayıkladıktan sonra ince kıyım yapın. Daha sonra haşladığınız balığı biraz soğuduktan sonra kılçıklarını ayırıp etini küçük parçalar halinde ayırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra doğradığınız patates, havuç ve soğanları balık suyunun içine ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kabın içine yaklaşık bir kepçe kadar balık suyundan alın. İçine unu ilave ederek karıştırın.

Balık suyunun biraz ılık olması gerekmektedir. Eğer balık suyu sıcak olursa unun topak haline gelebilir. Sulandırdığınız unu sebzelerin üzerine boşaltarak yavaş yavaş karıştırın. Yaklaşık iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğiniz balığı ve maydanozları ilave ederek kaynatın. Balık suyu az ise sıcak su ilave edebilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan bir miktar alıp ayrı bir kaba koyun. İçine 2 adet yumurta sarısını ve limon suyunu sıkıp ilave edip çırpın. Daha sonra hızlı hızlı karıştırarak çorbanın içine ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Böylece balık çorbanız servise hazır olacaktır.

Ekstra Bilgiler

Balık çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır:
  • Balıkların taze olmasına özen gösterin.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için unu eklerken dikkatli olun.
  • Çorbanın daha lezzetli olması için balık suyunu süzgeçten geçirerek kullanın.
  • Servis yaparken üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kazım

12 Temmuz 2024 Cuma

Balık çorbası yaparken hangi balık türünü kullanmanızı tavsiye edersiniz? Ve balıkların taze olup olmadığını nasıl anlarız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kazım Bey, balık çorbası yaparken en iyi sonuçları alabileceğiniz balık türleri levrek, kılıç balığı ve mezgittir. Bu balıklar, çorbanıza lezzet katacak ve dokusunu zenginleştirecektir. Balıkların taze olup olmadığını anlamak için gözlerinin parlak ve berrak olmasına, solungaçlarının kırmızı renkte olmasına ve etlerinin sert olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, balığın koku yapmaması da tazeliğinin bir göstergesidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Koi Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Mevsimi Ne Zaman Başlar?

Balık Mevsimi Ne Zaman Başlar?

Japon Balıkları Nasıl Yumurtlar?

Japon Balıkları Nasıl Yumurtlar?

Kirpi Balığı Türleri ve Özellikleri

Kirpi Balığı Türleri ve Özellikleri

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri

Ayı Balığı Türleri ve Özellikleri