Balık Köftesi Nasıl Yapılır

Balık Köftesi Nasıl Yapılır

Balık Köftesi Nasıl Yapılır, Ülkemizde köfte kültürü genellikle kıymadan yapılan ya da bulgurdan yapılan köfteler gelmektedir. Bu durumdan farklı olarak balık köftesi birçok kişinin dikkatini hem lezzeti ile hemde görünüşü ile çekmeyi başarmaktadır. Son zamanlarda iyice yaygılaşan balık köftesini günümüzde birçok kişi özellikle misafirlerine yaparak onlara mükemmel bir lezzet hazırlamaktadırlar. Birçok kişi balık köftesinin yapılışına göz attıktan sonra bu köftelerin aslında oldukça zor olduğunu düşünmektedir. Fakat siz kesinlikle böyle düşünmeyin. Balık köftesi son derece kolay ve yaklaşık olarak bir buçuk iki saate yakın bir sürede toplam hazırlıklarınızda dahim olacak şekilde bu mükemmel lezzeti ister misafirlerinize ister ailenize yaparak tadabilirsiniz. Balık köftesinin yapılışın birazdan sizlere en pratik şekilde anlatacağım. Bunun için vereceğim tarifi sizlerde benim gibi adım adım uygulayarak yaparsanız, hiç zorlanmadan çok kısa bir sürede bu mükemmel lezzeti yakalabilirsiniz. Şimdi yavaş yavaş malzemelerden başlayarak balık köftesi nasıl yapılır sorusuna açıklık getirebiliriz. Fakat tarifime geçmeden önce belirtmek isterim ki balık köftesi yapılışında kullanacağınız balık türleri tabi ki sınırlıdır. Fakat bu köfte birkaç tür balıkta yapılabilir. Bu türler ise; somon balığı, palamut balığı, levrek balığı, menzit balığı gibi birçok yerde rahat bir şekilde bulabileceğiniz balıklardır.

Balık köftesi yapılışında kullanılacak malzemeler:
  • Yarım kilo balık,
  • Orta boy kuru soğan ( bir adet),
  • Bir adet yumurta,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • Bir miktar galeta un,
  • Bir adet ekmek içi (iki çay bardağı),
  • Bir miktar defne yaprağı,
  • İsteğe bağlı olarak üç diş sarımsak,
  • Son olarak bir su bardağı maydanoz,
  • Baharat çeşitleri
Yapılışı:

Adım 1: Öncelikle kullanacağımız balıkların kılçıklarını ve derisini çok düzgün bir şekilde ayıklamamız gerekecektir. Unutulmamalıdır ki kalan kılçıklar köfte yenirken sorun haline gelecek ve lezzet kayıplarını meydana getirecektir. Bu işlemi tam olarak yaptıktan sonra derin bir tencere alarak bu tencere içerisine balıkları dizelim. Daha sonra bu balıkların üzerini bir miktar geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşe vererek bir süre boyunca kaynamasını bekleyelim. Kaynama gerçekleşmeden önce içerisine bir miktar defne yaprağı atalım ve yaklaşık olarak 5-6 dakika boyunca kaynatalım.

Adım 2: Bu adımda ise balıklar kaynarken bizde bu sırada köfte içerisinde kullanacağımız iç harcı hazırlayalım. Harç yapımına geçerken soğanları soyarak iyice rendeleyelim. Soğanın kokusunu ve acısını atması amacı ille suyunu avuçla iyice sıkalım. Bu sudan arındırırsanız soğanın acısı gidecektir. Bir kap içerisinde koyduğunuz soğanların üzerine maydanozu rendeleyelim ve ekleyelim. Bu işlemden sonra bolca karıştırın. İstediğiniz baharatları başta tuz olmak üzere ekleyin ve ardından ekmek içini isteğinize bağlı olan dövülmüş sarımsakla birlikte ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Eklemiş olduğunuz tüm malzemeler her yere eşit bir şekilde dağılsın. İç harcımız içerisine son olarak yumurtayı da eklemeliyiz. Bu işlemi de yaptıktan sonra mükemmel bir lezzete sahip olan balık köftesi yapımının sonlarına yaklaşmış oluyoruz.

Adım 3: Şimdi artık balıklar haşlanmıştır. Haşladığınız balıkların suyunu iyice süzün ve bu balıkları ince ince dilimleyerek hazırlamış olduğunuz harç içerisine ilave edin. Tüm balıkları aynı işlemden geçirin ve buz dolabında dinlendirmek amacı ile yaklaşık bir saat kadar bir süre bekletin.

Adım 4: Hazırlamış olduğunuz köfte harcını köfte şekline getirin ve önce galeta ununa batırın ve ardından yağ içesinde iyice kızartın. Artık afiyetle yiyebilirsiniz.
Son Güncelleme : 20.10.2018 12:42:24
Balık Köftesi Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Balık Köftesi Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Balık Köftesi Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Mercan Balığı
Mercan Balığı
Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avlan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019