Uskumru Balığı

Uskumru Balığı

Uskumru Balığı, Balıklar birden fazla olup sayılamayacak kadar çok çeşitte olmaktadırlar. Balıklar iki gruba ayrılmaktadır. Biri omurgalılar biri ise kemikli balıklar olmaktadır. Balıklar günümüzde bizim bir çok vitamin kaynaklarımızdan biri olmaktadır. Mutlaka herhangi biri olursa olsun haftada bir defa balık tüketmemiz gerekmektedir. Balıklar yenildiği zaman zekayı hızlandırır ve unutkanlığı yok eder bu nedenle balıkta olan omega 3 vitamini her insan için oldukça önemli olmaktadır. Tatlı ve tuzlu su balıkları ise birbirinden oldukça farklı olmaktadır. Örneğin tuzlu su balıkları su içmektedir fakat tatlı su balıkları kesinlikle su içmeye ihtiyaç duymamaktadır. Böylece uskumru balığı ise deniz balığı olmaktadır. Uskumru balığı göçmen bir balık olmaktadır ve eti oldukça kırmızı olmaktadır. Genellikle orta sularda yaşamaktadır ve oldukça yağlı olan bu balık genelde bütün evlerde aralıklarla hazırlanarak yemeklerde bulunur. Uskumru başlığı genel olarak yaz dönemlerinde Karadeniz sularında av yasağı girdiği andan itibaren rahatlıkla yaşamını sürdürmektedir. Böylece yasağın kaldırılmasıyla birlikte yani Ekim ayından sonra Marmara denizine göçünü sağlamaktadır. Ayrıca kış aylarında Marmara denizinde üreme yaparak çoğalmaktadır. Oldukça hassas ve sakin bir balık olmaktadır ve piyasa da ise ekonomi durumu da oldukça yüksek olmaktadır.

Uskumru balığı sırt tarafında açık veya koyu yeşil, mavi çizgileri bulunmaktadır. Bu balığın karnı ise oldukça beyaz renkte olmaktadır. Gözleri kolyoza göre daha küçük olarak ortalama ağırlığı ise 125 grama yakın olmaktadır. Uskumru balığı göç balığı olduğu için Çanakkale'den Ege ve Akdeniz'e göç etmektedir. Nedeni çok bilinmemektedir ki oralardan tekrar dönüş sağlamamaktadır. Bu tarz bölgelerde avlanma olayı en düşük olduğundan dolayı uskumrunun boyu 60 cm. olduğu görülmektedir. Oldukça güzel vücuda sahip olan bu balık iğ şeklinde olmaktadır. Bütün yüzgeçler yumuşak ışınlı olmaktadır. Ayrıca uskumru balığını kolyozdan ayırt eden şey ise kafasında ve vücutta bulunan pulların tek düze, sırt yüzgecinde ki dikenleri daha çok sayıda olup pulları ve yanlarının altında koyu esmer lekeler ve hava kesesi olmayışı ile ayrılmaktadır. Genel olarak uskumru balığı sürüler halinde hareket etmektedirler. Normalde 2 yada 3 yaşında olgunlaşan dişileri 350.000 - 400.000 yumurtasını denize bırakmaktadırlar. Üreme zamanı ise şubat veya nisan arasında olmaktadır. Genel olarak hamsi, plankton ve çaça gibi küçük balıklarla beslenmektedirler. En fazla 10 yıl yaşamını sürdürebilmektedirler. Uskumru balığının en lezzetli olduğu dönem ise eylül ayından yumurtlamaya başladığı an yani ocak ayı sonuna kadardır. Uskumrunun kuyruk çatalının içi boş ve iki çizgiden ibaret bir "V" harfi tarzında olmaktadır. Kolyosunki ise dolu olmaktadır bu da bir ayırıcı özellik olmaktadır. Uskumrunun gözleri neredeyse toplu iğne başı kadar küçük, kolyosun ise oldukça iri olmaktadır.
Son Güncelleme : 05.10.2018 16:46:07
Uskumru Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Uskumru Balığı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Uskumru Balığı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019