Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Mezeleri

Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde özellikle batı kesimlerde çok sevilen ve insanlar tarafından oldukça çok tüketilen birçok balık meze vardır. Balık meze çok bol tüketilen ve birçoğunun restoranlarda kolay bir şekilde bulunabileceği bir yiyecek türüdür. Son derece kolay yapılışlarının yanında aynı zamanda sofralarınızı süsleyecek bir lezzet olması da aslında sizler için büyük avantajlardan biridir. Balık meze, her yemeğin yanında yenilemez. Bu nedenle balık mezelerin sofrada bulunan yemeklere göre en doğru şekilde seçilmesi misafirlerinize sunacağınız yemeğin ve mezenin lezzetini direk olarak etkileyecektir. Balık meze yapılışında en çok zorlanabileceğiniz durum tabi ki malzemelerdir. Balık meze yapılışında biraz bol malzeme çeşidi kullanılmaktadır. Bu nedenle malzemelerin temini son derece önemlidir.

Acılı karides mezesi


İlk mezeye örnek olarak acılı karides mezesini örnek verebiliriz. Acılı karides; Balık mezeleri arasında son derece sevilen ve hemen hemen her balık restoranında bulabileceğiniz mükemmel lezzetlerden biridir. Acılı karides özellikle acı severler tarafından çok fazla tüketilen ve insanların mezeden beklentilerini tam olarak karşılayabilen bir balık mezesidir.

Acılı karides mezesi malzemeleri

  • 250 Gram kadar karides (Orta boy yeterlidir),
  • 4 diş kadar ya da isteğe bağlı sarımsak,
  • İki çay kaşığı pul biber, (İsteğe göre arttırılabilir)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı su
  • Son olarak bir miktar tuz

Acılı karides mezesi nasıl yapılır?


Öncelikle karideslerin kafalarını çiğken koparın, daha sonda kabuklarını tamamen soyun. Bu işlemi biraz detaylı yapın. Ardından sırtındaki bağırsakları da tam olarak çıkardıktan sonra bir kap içerisine düzenli bir şekilde dizin. Bu işlemi ısıya dayanabilecek bir kap içerisine yapmalısınız. İnce ince doğramış olduğunuz sarımsakları bu karideslerin üzerine serpiştirin ve ardından zeytinyağını tüm karidesler ile temas ettirerek gezdirin. Daha sonra suyu ekleyerek pul biber serpiştirin. Bu şekilde fırına atın ve kurutmadan sıcak tutmaya çalışın artık karides meze hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Balık mezesi

Son derece sevilen bir mezedir ve birçok yemeğin yanında insanların severek tüketebileceği bir yiyecektir. Üstelik yapılışının son derece kolay olması bu mezeyi insanlara sevdirmektedir.

Balık Mezeleri Malzemeleri
  • Bir su bardağı haşlanmış balık ve bir miktar tuz,
  • Birkaç dal dere otu ve altı adet taze soğan,
  • İki adet sivri biber ve bir yemek kaşığı salatalık turşusu,
  • Son olarak yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limon
Balık Mezeleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıklar iyice haşlanmalıdır. Çiğ kalması lezzet kaybına neden olabilir. Haşlama işleminin ardından deri tamamen soyulmalıdır. Asi halde bu durumda yine lezzet kayıplarına neden olabilmektedir. Bu işlemden sonra balığın kılçıklarını da ayıkladıktan sonra yarım parmak boyutlarında balıkları dilimlere ayırın. Diğer aşamada ise biberi, dere otunu, soğanı halka şekillerinde dilimleyin. Bunun ardındansa salatalık turşusunu ince ince doğrayın ve bir kp içerisinde iyice karıştırın. Bu karışım üzerine zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek afiyetle yiyin.

Son Güncelleme : 20.01.2024 04:39:01
Balık Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Mezeleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024