Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Tarifleri Çipura

Balık Tarifleri Çipura

Balık tarifleri çipura, balık omega 3 bakımından zengin olan bir besindir. Çocuklara ufak yaşlarda balık sevdirmek onların sağlığı açısından önemlidir. Büyük küçük herkesin haftada iki kere balık tüketmesinde son derece fayda vardır. Balık tarifleri çipura ile sevdiklerine güzel çipura tarifleri hazırlayabilirsiniz. Buyurun tariflerimiz.

Sebzeli Çipura İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet orta boy çipura
  • 4 tane patates
  • 4 tane kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gr kereviz sapı
  • 2 tane havuç
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 2 limon
  • 3 dal kekik

Sebzeli Çipura Nasıl Yapılır?


Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra havlu kâğıt ile bir güzel kurulayın. Ardından bir kâsenin içerisine alın. Üzerine tuz, sıvıyağ, sarımsak, kekik ve limon suyu ilave edip harmanlayın. Marine edilmiş balıkları buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Verilen süre içerisinde bekletilen balıklar sosu içerisine çekecektir ve daha lezzetli olacaktır. Bekletilen balıkları buzdolabından alın ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Etrafına kereviz saplarına serpiştirin. Patateslerin ve havuçların kabuklarına soyup orta büyüklükte ay şeklinde veya yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Sebzeleri de balıkların etrafına dizin. Mantarın saplarını alın dilimlemeden tüm haliyle fırın tepsisine yerleştirin. Balıkları beklettiğiniz sostan kalanını tekrar balıkların üzerine gezdirin ve tekrardan tuz serpiştirin tepsiyi fırına gönderin. Arzu ederseniz tepsisinin içerisine bir fincan sıcak su gezdirebilirsiniz. Bu balıkların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeği yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Verilen sürenin ardından pişmiş olan balıkları fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Folyo Kağıdında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane çipura
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 2 tane defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik ve biberiye
Folyo Kağıdında Çipura Nasıl Yapılır?

Çipuraları temizleyin ve iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzdürün. Suyunun iyi süzülmesi için de kevgirin içerisine alıp bekletin veya havlu kâğıt ile kurulayın. Çukur bir kâsenin içerisine zeytinyağı ilave edin ve balıkları içerisine alıp güzel bir şekilde harmanlayıp yoğurun. Ardından kâseye tuz ve kekik ilavesi yapıp karıştırın. Balıkların iç kısımlarına dilimlenmiş sarımsak ve defne yaprağı ilave edin. Limonu yıkayıp ince olacak şekilde dilimleyin ve balıkların içerisine alın. Fırın tepsisi veya borcamın içerisine folyo kâğıdı yerleştirin. Üzerine balıklarını dizin ve etrafına biberiye ile kekik serpiştirin. Balıkları folyoya sarın ve 185 derecelik fırına tepsiyi gönderin. Yaklaşık 20 dakika kadar balıkları folyo ile fırında pişirin. Sürenin ardından folyonun içerisinden balıkları alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tereyağında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane orta boy çipura
  • 125 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 fiske karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 3 diş sarımsak
Tereyağında Çipura Nasıl Yapılır?

Balıkları öncelikle temizleyerek işe başlayın. Bunun için balıkların baş kısımları ile karın kısmından kesip iç kısmını temizleyin. Ardından güzel bir şekilde soğuk suyun altında yıkayın. Yıkanan balıkları kurulayın veya kevgirin içerisine alıp suyunu süzdürün. Diğer taraftan 3 diş sarımsağın kabuklarını temizleyin ve rende ile rendeleyin. Arkasından karabiber, kekik, zeytinyağı ve tuzu balıkların üzerine sarımsaklar ile ilave edip harmanlayın. Birkaç saat balıkları bu şekilde bekletin ve mümkün oldukça buzdolabında bekletmeye dikkat edin. Akabinde tavanın içerisine tereyağı ilave edip kızdıralım. Balıkları unladıktan sonra ısınmış olan tereyağının içerisine alıp arkalı önlü kızartın. Kızarmış olan balıkları servis tabağının üzerine alın ve etrafına piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydanoz yaprakları ile sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 10:31:44
Balık Tarifleri Çipura ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Tarifleri Çipura Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Balık Tarifleri Çipura"
Merhaba mevsim itibari ile lezzetli olur dedik çipura aldık. Buradaki tarifi beğendim ancak kereviz sapı bulamadım. Koymasam sorun olur mu?
Işınsu . 01.10.2018 14:45:50
CEVAP YAZ
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Mercan Balığı
Mercan Balığı
Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avlan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024