Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Dil Balığı Nasıl Pişirilir

Dil Balığı Nasıl Pişirilir

Dil Balığı Nasıl Pişirilir, Dil balığı, soleidae familyasından olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık türü şekil yapısı itibariyle vücut şekli oval olan, aşırı derecede yassılaşmış vücut yapısıyla ağız yapısı küçük ve asimetrik olan, gözleri sağ tarafta bulunan, gözlerinin bulunduğu kısım kahverengi yeşil bir renge sahip veya kahverengi siyah beneklerle beliren sağ göğüs yüzgecinin uç kısmında siyah benekler bulunmaktadır. Üst tarafındaki göğüs yüzgecinin üzeri ise başlangıç noktasına kadar ulaşan siyah lekelerle belirmektedir. Dil balığı denizlerimizde 10 metreyle 200-500 metreye kadar derinliklerde yaşam alanı bulur. Bu balık türü kumlu, çamurlu ya da çakıllı olan alanlarda fazla hareket etmeden ve uzun göçler yapmadan yaşam alanı oluşturmaktadır. Dil balığı boyları 15-30 santim arasında belirmektedir. Bu balık denizin dip bölgesinde yaşam alanı oluşturan omurgasızlar, küçük balıklar ve böceklerle beslenmektedir. Bahar mevsiminden itibaren kıyı bölgelere sokularak haziran-temmuz ayları arasında üreme gerçekleştirmektedir. Kış aylarında eti dolgun ve oldukça lezzetli olur. Genelde her mevsimde bulunan ve ekonomik değeri yüksek olan bir balık türü olmaktadır. Dil balığı yerli balıklar arasında olup Ege bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde yaşam alanı oluşturur. Her mevsimde tüketilebilir. En lezzetli zamanı kasım ayı ile şubat ayı arasıdır. Dil balığının tavada hazırlanması oldukça lezzetli olur. Dil balığını belirttikten sonra dil balığı nasıl pişirilir bu hususta devam edelim.

Dil Balığı Nasıl Pişirilir?


Malzemeleri

  • 5 adet orta boy dil balığı
  • 1 fincan sıvı yağ ya da mısır yağı
  • 1 bardak un
  • Tuz
Hazırlanışı: Dil balığı pişirilmeye başlamadan önce dil balıklarının derilerini soyarak balığın iç kısmının temizlenmesi gerekmektedir. Dil balığı doğrama tahtası üzerine alınarak balığın beyaz renkli kısmı alta ve baş kısmı sol tarafa gelecek şekilde doğrama tahtasına yatırılmalıdır. Dil balığının baş kısmından gövde kısmına yakın yere bıçakla bir kesik atılacak ve kesilen yere bıçak ucu batırılarak parmak tutacak kadar deri açılır. Sonrasında açılan yerden deri tutulur ve balığın kuyruk yüzgecine kadar deri sıyrılır. Aynı işlem balığın diğer yüzeyine de uygulanmalıdır. Dil balıklarının hepsine aynı işlem uygulanır ve içi güzelce temizlenen dil balıkları bol suyla güzelce yıkanarak bir süzgece alınır ve süzülmesi beklenir. Dil balıkları bir müddet süzüldükten sonra bir kaba alınarak yüzeyine tuz serpiştirilir. Tuzun balığa serpiştirilmesi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır. Tuz serpilen dil balıkları güzel bir şekilde una bulanarak 5-10 dakika kadar bekletilmelidir. Önceden hazırlanana balık tavasına bir bardak ay çiçek yağı ya da mısır yağı ilave edilerek yağın iyice kızmasını beklemek gereklidir. Kızan yağa una bulana balığı dikkatli bir şekilde koymak gereklidir çünkü yağ vücudunuza sıçrayabilir. Tavanın alabildiğince balığı arkalı önlü iyice kızartmak gerekmektedir. Kızartılan balıklar servis tabaklarına alınarak sıcak sıcak tüketilmelidir. Dil balığının yanında hazırlanan mevsim salatası bu balığın lezzetinin artmasına olanak sağlayacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 10:20:24
Dil Balığı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Dil Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Dil Balığı Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024