Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Sosları

Balık Sosları

Balık Sosları, sağlığımız için pek çok faydası olan balık, sofralarımızdan kesinlikle uzak kalmaması gereken sağlıklı ve doğal bir besindir. Sofralarımızda sıklıkla yer verdiğimiz leziz balıkları daha lezzetli bir şekilde pişirmek için kullanılan balık sosları da oldukça önemlidir. Peki hangi tür balığa hangi leziz sosun gideceğini biliyor musunuz? İşte balığın çok daha lezzetli olması için kolaylıkla hazırlanabilen sos tariflerini sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

Limon Sos İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 çay bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tutam dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Limon Sos Nasıl Yapılır?


Limon sosu hazırlamak için ufak bir tencereye 2 çay bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ilave edilerek karışım iyice karıştırılarak harmanlanarak ocağa alınır. Karışım devamlı karıştırılarak kaynaması sağlanır. Ardından kıvam alan sos ocaktan alınarak üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çorba kaşığı limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenip karıştırılır. Hazır hale gelen limon sosu, Özellikle kalkan balığı, kılıç balığı veya somon balığı beraberinde sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Közlenmiş Kırmızı Biber Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4 adet közlenerek temizlenmiş kırmızı köz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Közlenmiş Kırmızı Biber Sosu Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenerek ocağa alınıp ısıtılır. Isınan yağın üzerine incecik kıyılmış kuru soğan ve ezilmiş sarımsaklar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından közlenerek dilimlenmiş kırmızıbiber tavaya ilave edilerek birkaç dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı tavuk suyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayarak kıvam alan sos ocaktan alınır ve bir karıştırıcı yardımıyla püre şekline getirildikten sonra üzerine karabiber ve tuz ilave edilerek sos hazır hale getirilir. Közlenmiş kırmızı biber sosu özellikle karides, ıstakoz ve yengeç benzeri kabuklu deniz mahsulleri ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Löp Etli Balıklar için Sos Gerekli Malzemeleri
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı kadar hardal
  • 2 adet ince kıyılmış sivri biber
  • 3 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan ya da gravyer peyniri
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım kg fileto balık özellikle levrek benzeri bol etli ve beyaz balıklar için
Löp Etli Balıklar için Sos Nasıl Yapılır?

Bir kâsede yoğurt, hardal, dereotu, yeşil soğan, sivri biber karabiber ve tuz iyice karıştırılarak harmanlanır. Ardından fırın 200 dereceye getirilerek ısınmaya bırakılır. Ayrı bir kâsenin içinde galeta unu ve rendelenmiş peynir iyice karıştırılarak harmanlanır. Ayrı bir kâseye ise 2 adet yumurta kırılarak iyice çırpılır. Tüm malzeme ayrı ayrı hazırlandıktan sonra fileto şeklindeki balıklar yaklaşık 2 parmak eninde kesilip ilk olarak çırpılmış yumurtaya ardından ise peynirli galeta ununa bulanır. Tereyağı bir tavanın içine alınıp ocakta yağın erimesi sağlandıktan sonra galeta ununa bulanmış balıklar arkalı önlü çevrilerek yağlanarak fırın kabına alınır. Önceden ısınmaya bıraktığımız fırına balıkları vererek 15-20 dakika civarında pişirilerek fırından alınarak daha önce hazırlanan yoğurtlu ve dere otlu sos eşliğinde servis yapılır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 23:23:37
Balık Sosları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Sosları Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Sosları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de  kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Mercan Balığı
Mercan Balığı
Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avlan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024