Japon Balığı

Japon Balığı

Japon balığı, carassius auratus Latince adı olan sazangiller familyasına ait olan bir balık türüdür. Asya kökenli olan balıklar hem etçil, hem de otçul beslenirler. Japon balıkları çaprazlama yöntemiyle değişik renk ve desenlerde üretilmiştir. Suriye japonu, shubunkin gibi bazı türleri soğuk suyun içinde de yaşar. Bu nedenle akvaryumda balık bakmak isteyen hobiciler, başlangıçta bu balık türlerinden besleyebilirler. Tek tür olarak Japon balığı bakıldığında, akvaryumda ısıtıcı kullanılmasına gerek kalmaz. Balıkların vahşi türde olanları 4-30 derece sıcaklıkta, ranchu, oranda gibi daha süslü olan türleri de 18-25 derecede yaşam sürebilirler. Barışçıl bir tür olup, suyun içinde tabanda ve orta seviyede yüzerler. Japon balıklarının boyu en fazla 35 cm kadar olur.

Japon balıklarının özellikleri

Üreme: Şartlar uygun olduğunda ve damızlık balıklar iyi seçildiğinde, japon balıklarını akvaryumda üretebilirsiniz. Genellikle 1 yaşında üreme olgunluğuna erişen balıklar, 3 yaşına geldiklerinde en verimli dönemlerini yaşarlar. Japon balıklarında üreme döneminde erkek olanların solungaçlarında kabarcık gibi bazı yapılar meydana gelir. Düz yumurta döken dişiler, oldukça fazla sayıda yumurta yaparlar. Suyun koşullarına uygun şekilde, 4-6 günde yumurtalar açılır. Yumurtlamak için hazır olan dişilerin karnı şişmektedir. Yumurtalarını döken dişi Japonun ardından erkekte spermlerini döker. Bu aşama yaklaşık 3 saat devam eder. Yumurtaların döllenmeyenleri beyazlaştığından, bunların akvaryumdan alınması gerekir. Bunun ardından dişi ve erkek balıklar başka bir akvaryuma alınmalıdır. Üreme zamanında balıklar akvaryumdaki suyu beyaza döndürür. Bu nedenle üremenin takibi zor olabilir. Çiftlerin yumurtaları yemesine engel olmak amacıyla, akvaryumun tabanına misket döşeyebilirsiniz. Ayrıca akvaryuma uygun oranda metilen mavisi koyarak, havalandırma sistemini devamlı şekilde çalıştırmalısınız. Bu yumurtalarda mantarlaşmaya engel olur. % 1'lik metilen mavisini akvaryumdaki suyun litresine 1 damla koyarak ilave etmelisiniz. Yumurtalardan çok küçük olarak çıkan balıkların bakımında da oldukça özenli olunmalıdır. Yemlemeleri iyi yapılmalı, fazlalıkları akvaryumdan alınmalıdır. Yavrular büyüdükçe başka bir akvaryuma alınmalıdır.

Beslenme: Balıklar iyi bakıldığı zaman yaklaşık 25 yıl yaşam sürebilir. Bu balıkların mideleri olmadığında, doyma hissi olmaz. Bu nedenle ne verirseniz yemeye devam ederler. Atılan bütün yemleri yemek için atılırlar. Bu yüzden kabızlık sorunu bu balıklarda sıkça yaşanır. Buna engel olmak için, haftada bir defa Japon balıklarına haşlanmış ıspanak yaprağı, bezelye vermelisiniz. Yalnız bezelyenin kabuklarını ayıklayın. Eğer bunları yapamıyorsanız, haftada bir gün balıklarınızı aç bırakın. Günlük vereceğiniz yemleri hazır satılanlardan alabilirsiniz. Bunların taze olmasına dikkat edin.

Birlikte bakılacak balıklar: Japon balıklarıyla birlikte akvaryumunuzda aynı boylarda olan cüce vatoz, çöpçü gibi balıkları besleyebilirsiniz. Ancak balıkların birbirine yakın boylarda olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü japon balıkları küçük olan çöpçüleri yutmaya kalkışabilir. Bu durumda çöpçü balıkları sırt yüzgeciyle Japonların ağzını parçalayabilir.

Japon balığı bakacağınız akvaryumda taban malzemesi olarak quartz, midye kırığı tarzında küçük taneli malzemeleri tercih etmelisiniz. Bitkiler içinde fazla tercihiniz olmasa da, saz, anubias, yapay bitkiler uygun olacaktır.

Son Güncelleme : 26.11.2018 14:46:32
Japon Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Japon Balığı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Japon Balığı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019