Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Palamut Balığı

Fırında Palamut Balığı

Fırında Palamut Balığı, ülkemizde fırında hazırlanan balıklar arasında ilk sırayı alan palamut balıkları lezzeti ile en çok fayda sağlayan balık türüdür. Balıkların genel olarak hazırlanış aşamaları farklıdır. Her balığın daha lezzetli olması bakımından hazırlanışı farklıdır. Kimi balıklar tavada güzel, kimi balıklar mangalda güzel, palamut gibi bazı balıklarda fırında güzeldir. Bundan dolayı, ağız tadınızı zenginleştirmek için palamut balıkları fırında hazırlanış amacıyla gerekli tarifi açıklayacak olursak;

Fırında Palamut Balığı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet palamut balığı,
  • 2 adet kuru soğan (Orta boy),
  • 2 adet patates (Büyük boy),
  • 2 adet domates (Orta boy),
  • 4 diş sarımsak (Orta boy),
  • 2-3 adet limon (Orta boy).

Fırında Palamut Balığı Nasıl Yapılır?


Fırında palamut balığı hazırlanışı için, ilk olarak palamutlarınızı temizce yıkayınız. Ardından yıkamış olduğunuz palamut balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde dilimleyiniz. Dilimlediğiniz palamut balıklarını bir köşeye bırakarak; kuru soğan, domates ve patatesleri ince olacak bir şekilde yuvarlak biçimde yani elma dilimi şeklinde dilimleyiniz. Yalnız kuru soğan, patates ve domatesleri dilimlerken balıklar ile aynı sürede pişebilmeleri için çok ince dilimlemelisiniz. Ardından fırında palamut balığı için hazırlamış olduğunuz tepsiyi alarak altına yağlı bir kâğıt serin ve üstüne sırasıyla dilimlediğiniz patatesleri koyunuz. Dilimlediğiniz patateslerin üzerine aynı şekilde domates ve soğanları da koyunuz. Ardından sarımsakları hafif dövdükten sonra tepsi içine dizmiş olduğunuz patates domates ve soğanların aralarına konulacak şekilde her birine birer parça sarımsakları eşit olacak şekilde aralarına koyunuz ve son olarak dilimlediğiniz ve üst üste yerleştirdiğiniz patates soğan ve domateslerin en üst kısmına palamut balıklarını diziniz. Dilimlemiş olduğunuz palamut balıkları serdikten sonra üstüne bir tutam tuz serpin. Tuzun kararını kendiniz ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üstüne pul biber ve defne otu gibi istediğiniz baharat ürünleri gezdirebilirsiniz. Ardından tepsinin üst kısmında yağ gezdirin. Fakat çok fazla yağ gezdirmeyin. Çünkü palamut balıkları zaten çok yağlı bir balık türüdür. Az olacak şekilde yağını gezdirin ve son olarak en üst kısma limonları yuvarlak olacak şekilde dilimledikten sonra üst kısmına diziniz ve öncesinden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına atarak ortalama yarım saat kadar pişmesini sağladıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Palamut Balığı Faydaları Nelerdir?


Fırında palamut balığı faydaları genel olarak diğer balık türleri gibi sağlık açısından birçok faydası mevcuttur. Bundan dolayı öne çıkan bazı önemli faydalarını maddeler halinde açıklayacak olursak;
  • Şeker hastaları için bir numaralı şifa kaynağıdır. Kanda şeker oranını düzenlemektedir.
  • Kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalıkları engelleyerek kalp krizi riskini azaltmaktadır.
  • Kolesterol gibi karaciğer rahatsızlıklarında şifa kaynağıdır.
  • Diş hastalıkları ve diş eti rahatsızlıklarında birçok faydası mevcuttur.
  • Omega 3 açısından zengin olan balık türlerinde en çok omega 3 barındıran balıklar arasında palamut balıkları gösterilir. Ayrıca omega 3'ün yanında zengin bir şekilde D vitamine sahiptir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:49:18
Fırında Palamut Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Palamut Balığı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Fırında Palamut Balığı"
Haftanın en az 3 günü bizim evde balık pişer. Genellikle istavrit ve hamsi gibi küçük balıklar pişiririm. Fırında palamut çok iyi bir fikir gibi geliyor. Ayni tarifi hamsi ve istavrit için de uygulayabilir miyim? Pişirme süreleri daha kısa mı olmalı?
Kevser . 02.10.2018 09:11:57
CEVAP YAZ
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de  kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024