Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Tarifleri

Balık Tarifleri

Balık Tarifleri, Balık sağlıklı yaşamak isteyen herkesin evine haftada en az iki defa girmesi gereken bir besindir. Bizim ülkemiz üç tarafı denizlerle çevreli olduğundan, diğer dünya ülkelerine göre balık konusunda en şanslı olanlardandır. Bu yüzden balığı sofranızdan eksik etmemenizi, çeşitli tariflerle değişik balık yemekleri yaparak sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanızı öneririz.

Hamsi Kaygana: Hazırlaması son derece kolay ve çok lezzetli bir yemek tarifidir. Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden bir tanesidir. İçinde birçok sebzeyi ve balık barındırdığı için son derece sağlıklıdır. Bu vitamin deposu tarifi sevdiklerinize hazırlamanızı öneririz. Çok seveceklerinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Hamsi kaygana malzemeler

  • Kılçığı alınmış 100 gram hamsi
  • 4 adet pazı yaprağı
  • 2 adet kara lahana yaprağı
  • 1 adet pırasa
  • 5.6 dal maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • 5 silme yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Hamsi Kaygana Nasıl Yapılır?


Öncelikle kara lahana yapraklarını kaynar suda bekletip acı suyunu süzün. Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp suyunu attırdıktan sonra ince ince doğrayın. Pırasaların üzerine bir miktar tuz atıp eliniz ile ovalayarak yumuşamasını sağlayın. Kara lahana yapraklarını da doğrayıp bütün doğranmış sebzeleri derin bir karıştırma kabının içinde karıştırın. Sıvı yağın yarısını üzerine gezdirin. Üzerine yumurtaları kırın. Mısır ununu ve baharatları ilave ettikten sonra undaki topaklanmalar tamamen yok oluncaya kadar karıştırın. En son ayıklanmış hamsileri de ilave edip bir miktar daha karıştırın.

Teflon bir tavayı ocağa alın. Üzerine geri kalan sıvı yağı ilave edin. Yağ yeterli kızgınlığa ulaşınca kaygana'yı tavanın her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Orta ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir kapak yardımıyla altını çevirerek üst kısmını da aynı şekilde pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Fırında levrek malzemeler

  • 2 adet orta büyüklükte levrek
  • Birkaç tane defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • Bir çorba kasesi karides
  • 3 adet orta irilikte patates
  • 3 diş sarımsak
  • 10 adet kültür mantarı
  • 10 adet çeherry domates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş domates
  • Bir küçük kâse ince ince doğranmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Bir miktar zeytinyağı
Fırında levrek nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Daha sonra fırın tepsisinin dibini yağlayıp patatesleri döşeyelim. Patateslerin üzerine bir miktar tuz ve karabiber ilave edip, sarımsakları dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin.

Levreklerin arasına defne yaprağı yerleştirip patateslerin üzerine koyun. Diğer malzemeleri balıkların çevresine dilimleyerek yerleştirin. En son balıkların üzerine limon dilimleri yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Üzerini folyo ile kaplayıp 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirin. İndirmeye yakın folyoyu kaldırıp levreklerin üzerinin bir miktar kızarmasını sağlayın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 02:00:15
Balık Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Tarifleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Balık Tarifleri"
Merhabalar biz köyde yaşıyoruz ve her an balık alıp bi güzel yemekleri yapmamız mümkün olmuyor bu nedenle çarşıya indiğimde fazla fazla bu balıklardan alsam derin dondurucuda muhafaza etsem istediğim zaman çıkarıp tüketsem balıklarda bir bozulma ya da yemeklerin tadında bir değişiklik olur mu bilgi verir misiniz
Muhtar . 04.09.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden iler...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde v...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de  kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024