Balık Döner Balıktan döner olur mu? Diyenler için verilecek en güzel cevap, bir kez denemelerini istemek olacaktır. Balık döner, diğer et döner ve tavuk döner kadar lezzetlidir. Balık döner yapımı, et ve tavuk döner yapımıyla benzerlik gösterebilir. Lezzeti şölen haline getirmek tamamen sizin elinizde, damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz malzemelerle balık döneri hazırlayabilirsiniz. Balık döner için gereken malzemeler şunlardır:
Balık döner hazırlığının ilk aşaması, kullanılacak olan balığı seçmektir. Balık döner için en uygun balıklar, somon gibi etli balıklar olmalıdır. Balığımızı seçtikten sonra, temizleme işlemi bittikten sonra, diğer işlem balığımızı fırında veya ızgarada pişirmek olacaktır. Balıklarımız piştikten sonra, çatal veya bıçak yardımıyla ayıklanır. Daha sonra balık etlerimizi bir kaba alırız. Sıradaki işlem, dönerimizin sosunu hazırlamak olacaktır. Sos yapımı için çeşitli tarifler verilebilir. Çünkü balık döner hem yoğurtla servis edilebilir hem de salça ve baharat sosla servis edilir. Yoğurt Soslu Balık Döner Öncelikle yoğurt sosunu anlatalım. Gerekli malzemeler:
Sarımsak, yoğurt, karabiber ve tuz birbirine karıştırılır, lavaş ekmeğinin içine alınan balıkların üzerine dökülür ve arasına kalın salatalık dilimleri eklenir. Yoğurtlu balık döner, şiddetle tavsiye edeceğim lezzetler arasındadır. Salça Soslu Balık Döner Diğer sos tarifimiz salça soslu balık döner. Gerekli malzemeler:
Salça sosumuzu yapmak için, birer kaşık biber ve domates salçasını karıştırıyoruz ve içerisine bir bardak suyla kıvamını oluşturuyoruz. Ardından sosun içerisine bir miktar zeytinyağı ve karabiber ekliyoruz, tercihe göre tarçın ve kekik de ilave edebiliriz. Lavaşın arasına aldığımız balıkların üstüne, salça sosumuzu döküyoruz ve ardından kızgın yağda kızartılmış tereyağı üzerinde gezdiriyoruz. Anlatırken ve okurken bile iştah kabartan bu balık döner tarifi denemeye değer. Ekstra Bilgiler Balık dönerin lezzetini artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Balık döner, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak sofralarınıza renk katacaktır. Farklı soslarla ve sunumlarla denemekten çekinmeyin. |