Balık Döner Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Balık Döner Tarifi ve Malzemeleri

Balık Döner

Balıktan döner olur mu? Diyenler için verilecek en güzel cevap, bir kez denemelerini istemek olacaktır. Balık döner, diğer et döner ve tavuk döner kadar lezzetlidir. Balık döner yapımı, et ve tavuk döner yapımıyla benzerlik gösterebilir. Lezzeti şölen haline getirmek tamamen sizin elinizde, damak tadınıza göre ayarlayabileceğiniz malzemelerle balık döneri hazırlayabilirsiniz. Balık döner için gereken malzemeler şunlardır:

  • Lavaş
  • Balık
  • Sos için uygun malzemeler
  • Yağ
  • Baharat
  • Yoğurt

Balık döner hazırlığının ilk aşaması, kullanılacak olan balığı seçmektir. Balık döner için en uygun balıklar, somon gibi etli balıklar olmalıdır. Balığımızı seçtikten sonra, temizleme işlemi bittikten sonra, diğer işlem balığımızı fırında veya ızgarada pişirmek olacaktır. Balıklarımız piştikten sonra, çatal veya bıçak yardımıyla ayıklanır. Daha sonra balık etlerimizi bir kaba alırız. Sıradaki işlem, dönerimizin sosunu hazırlamak olacaktır. Sos yapımı için çeşitli tarifler verilebilir. Çünkü balık döner hem yoğurtla servis edilebilir hem de salça ve baharat sosla servis edilir.

Yoğurt Soslu Balık Döner

Öncelikle yoğurt sosunu anlatalım. Gerekli malzemeler:

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kalın salatalık dilimleri

Sarımsak, yoğurt, karabiber ve tuz birbirine karıştırılır, lavaş ekmeğinin içine alınan balıkların üzerine dökülür ve arasına kalın salatalık dilimleri eklenir. Yoğurtlu balık döner, şiddetle tavsiye edeceğim lezzetler arasındadır.

Salça Soslu Balık Döner

Diğer sos tarifimiz salça soslu balık döner. Gerekli malzemeler:

  • Biber salçası
  • Domates salçası
  • Bir bardak su
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tercihe göre tarçın ve kekik
  • Tereyağı

Salça sosumuzu yapmak için, birer kaşık biber ve domates salçasını karıştırıyoruz ve içerisine bir bardak suyla kıvamını oluşturuyoruz. Ardından sosun içerisine bir miktar zeytinyağı ve karabiber ekliyoruz, tercihe göre tarçın ve kekik de ilave edebiliriz. Lavaşın arasına aldığımız balıkların üstüne, salça sosumuzu döküyoruz ve ardından kızgın yağda kızartılmış tereyağı üzerinde gezdiriyoruz. Anlatırken ve okurken bile iştah kabartan bu balık döner tarifi denemeye değer.

Ekstra Bilgiler

Balık dönerin lezzetini artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Balığın taze olması çok önemlidir.
  • Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Sosları hazırlarken malzemelerin kalitesine dikkat edin.
  • Lavaş yerine pide veya ekmek de kullanabilirsiniz.

Balık döner, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak sofralarınıza renk katacaktır. Farklı soslarla ve sunumlarla denemekten çekinmeyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?

Japon Balığı Yumurtası Hangisidir?

Kolyos Türleri ve Özellikleri

Kolyos Türleri ve Özellikleri

Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri

Balık Kokoreç Tarifi ve Malzemeleri

Balığın Yanında Ne Yenir?

Balığın Yanında Ne Yenir?

Frontoza Balığı Türleri ve Özellikleri

Frontoza Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kuzu Balığı Türleri ve Özellikleri

Kuzu Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Çinekop Balığı Türleri ve Özellikleri

Çinekop Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri

Ton Balığı Türleri ve Özellikleri