Tuzda balık, sadece lüks restoranların ve pahalı mekanların menülerinde rastlayabileceğiniz muhteşem lezzette bir balık pişirme yöntemidir. Bu tarif sayesinde sadece usta aşçıların elinden çıkan bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tuzda Balık Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tuzda Balık Malzemeler (4 kişilik)
Tuzda Balık Nasıl Yapılır? İlk olarak balığın iç kısmını çıkararak temizleyin. Eğer pullu bir balık kullanıyorsanız, pullarını kesinlikle çıkarmayın. Balığı suyunu bırakması için bir süzgecin üzerine alın. Bu sırada tuz karışımını hazırlayın. Geniş bir karıştırma kabına tuzun tamamını boşaltın. Üzerine yumurta aklarını ekleyip hamur yoğurur gibi karıştırın. Biraz kıvam aldıktan sonra iki kaşık su ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir iki dakika sonra tuz istenilen kıvama gelecektir. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve üzerine yaklaşık serçe parmak kalınlığında tuz döşeyin. Balığı, karın kısmı tuz ile temas etmeyecek şekilde yerleştirip, üzerini fazla kalın olmayacak şekilde tuz ile kaplayın. Kapladığınız tuzun üzerinde çatlak veya hava almasını sağlayacak delik olup olmadığını kontrol edin, varsa doldurun. Balığı 225 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tuz tamamen beton gibi sert olacaktır. Çekiç benzeri sert bir cisim ile kırın. Balığın pulları alınmadığı için tuzdan kolayca çıkacaktır. Daha sonra balığın derisini sırt kısmından başlayarak kesin ve çıkarın. Balık kendi suyunda piştiği için bu işlem de oldukça kolay olacaktır. Balığı istediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Dilber
24 Temmuz 2024 ÇarşambaBalığın pullarını çıkarmadan pişirmek tuzun balığa fazla nüfuz etmesini gerçekten önlüyor mu? Bu yöntemle balık pişirdiğimde tuzun tadı balığa fazla gecer mi?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Dilber,
Balığın pullarını çıkarmadan pişirmek, gerçekten tuzun balığa fazla nüfuz etmesini engelleyebilir. Pullar, balığın üzerinde doğal bir koruma katmanı oluşturur ve bu katman, tuzun balığa direkt temas etmesini zorlaştırır. Bu yöntemle balık pişirdiğinizde, tuzun tadı balığa daha az geçebilir ve balığın iç kısmı daha az tuzlu olabilir. Ancak unutmayın ki, balığın pullarını temizlemek, balığın pişme süresini ve lezzetini de etkileyebilir. Bu yüzden hangi yöntemi tercih edeceğiniz, kişisel damak zevkinize bağlıdır.
Sevgilerle,