Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tuzda Balık Tarifi ve Malzemeleri

Tuzda balık, sadece lüks restoranların ve pahalı mekanların menülerinde rastlayabileceğiniz muhteşem lezzette bir balık pişirme yöntemidir. Bu tarif sayesinde sadece usta aşçıların elinden çıkan bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tuzda Balık Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Balığın pullu olmasına dikkat edin. Çünkü pul, balığın fazla miktarda tuz emmesini engeller.
  • Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına özen gösterin.
  • Her ev hanımı kendi fırınını iyi tanır. Bu yüzden pişme süresini balığın iriliğine ve fırına göre ayarlayın.

Tuzda Balık Malzemeler (4 kişilik)

  • 500 gram ile 1 kilo arasında iriliği olan 1 adet kefal
  • 1 kilo iri tuz
  • 3 adet yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı su

Tuzda Balık Nasıl Yapılır?

İlk olarak balığın iç kısmını çıkararak temizleyin. Eğer pullu bir balık kullanıyorsanız, pullarını kesinlikle çıkarmayın. Balığı suyunu bırakması için bir süzgecin üzerine alın. Bu sırada tuz karışımını hazırlayın.

Geniş bir karıştırma kabına tuzun tamamını boşaltın. Üzerine yumurta aklarını ekleyip hamur yoğurur gibi karıştırın. Biraz kıvam aldıktan sonra iki kaşık su ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir iki dakika sonra tuz istenilen kıvama gelecektir.

Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın ve üzerine yaklaşık serçe parmak kalınlığında tuz döşeyin. Balığı, karın kısmı tuz ile temas etmeyecek şekilde yerleştirip, üzerini fazla kalın olmayacak şekilde tuz ile kaplayın. Kapladığınız tuzun üzerinde çatlak veya hava almasını sağlayacak delik olup olmadığını kontrol edin, varsa doldurun.

Balığı 225 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tuz tamamen beton gibi sert olacaktır. Çekiç benzeri sert bir cisim ile kırın. Balığın pulları alınmadığı için tuzdan kolayca çıkacaktır. Daha sonra balığın derisini sırt kısmından başlayarak kesin ve çıkarın. Balık kendi suyunda piştiği için bu işlem de oldukça kolay olacaktır. Balığı istediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dilber

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Balığın pullarını çıkarmadan pişirmek tuzun balığa fazla nüfuz etmesini gerçekten önlüyor mu? Bu yöntemle balık pişirdiğimde tuzun tadı balığa fazla gecer mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Dilber,

Balığın pullarını çıkarmadan pişirmek, gerçekten tuzun balığa fazla nüfuz etmesini engelleyebilir. Pullar, balığın üzerinde doğal bir koruma katmanı oluşturur ve bu katman, tuzun balığa direkt temas etmesini zorlaştırır. Bu yöntemle balık pişirdiğinizde, tuzun tadı balığa daha az geçebilir ve balığın iç kısmı daha az tuzlu olabilir. Ancak unutmayın ki, balığın pullarını temizlemek, balığın pişme süresini ve lezzetini de etkileyebilir. Bu yüzden hangi yöntemi tercih edeceğiniz, kişisel damak zevkinize bağlıdır.

Sevgilerle,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kofana Türleri ve Özellikleri

Kofana Türleri ve Özellikleri

Levrek Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Papalina Balığı Türleri ve Özellikleri

Papalina Balığı Türleri ve Özellikleri

Lahoz Türleri ve Özellikleri

Lahoz Türleri ve Özellikleri

Balıklarda Mantar Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Balıklarda Mantar Hastalığı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lakerda Türleri ve Özellikleri

Lakerda Türleri ve Özellikleri