Izgara Balık Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Izgara Balık Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Balık, Izgara özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir. Balık severler de balık çeşitlerini tava da ve fırında tercih ettiği gibi ızgarada da tercih etmektedir. Izgara da balık hem lezzetli hem de daha sağlıklı olmaktadır. Lezzetli olması ve vitamin değerlerini korumak için ızgara yapılırken ve bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Izgara balıklar direk ısıya maruz kaldıkları için suyunu vermezler. Suyunu vermedikleri için daha lezzetli ve sağlıklı olmaktadır. Balık ızgara yaparken balığın pişirildiği yere yapışmadığını kontrol etmek gerekir. Balıkların yapışmaması için özel sos hazırlasanız dahi balıklar yapışabilir. Burada önemli olan balığı pişireceğiniz yerin yapışkan bir yüzeye sahip olmaması gerekir. Balıkların ızgara da pişme süreleri diğer ürünlere göre daha kısadır. Çok çabuk pişen balıkların servisleri sunum açısında önemlidir.

Izgara balık yapmadan önce balıklarınızı öncelikle fileto halinde yaptırın. Yanına 2-3 limon alın. Eve geldiğiniz de ya da ızgarayı yapacağınız yere geldiğiniz de balıkları çok fazla bekletmeden ızgarayı yakın. Izgara pişirilmeye hazır hale geldiğinde balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Balık ızgaranın en zor kısmı balıkların piştiğine emin olmaktır. Balıkların piştiğini bir çatal yardımıyla anlayabilirsiniz. Balılar çatal yardımıyla kolayca ayrılabiliyorsa balıklar pişmiş demektir. Ayrıca pişen balıklar mat bir görünüm alır. Eğer balığın bir kısmı hala parlak veya şeffafsa henüz pişmemiş demektir. Pişmemiş balık sağlık açısından bazı zararları olabilir.

Balıkların iyi pişmesi için eşit parçalar şeklinde dilimleyin ya da fileto haline getirin. Filetoların eşit olmasına dikkat edin. Eğer parçalar arasında kalın varsa onu ikiye bölebilirsiniz. Bu işlemler balığın daha iyi ve kısa sürede pişmesini sağlayacaktır. Izgara yaparken ilk önce dilimlediğiniz balıkların kalın tarafını pişirin daha sonra ince kısımları. Böylece balıkları yakmadan pişirmiş olursunuz. Filetolar pişirilirken dağılmaya daha müsait olduğu için pişirme sırasında zorluk çıkarabilir. Balıkların lezzetli ve dağılmadan pişmesi için limon kullanabilirsiniz. Limon balıkların kolay pişmesini hem de sunum açısından faydalı olacaktır.

Izgara Balık Yorumları

soru

Berter

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Izgarada balık pişirdiğim zaman her seferinde balık dağılıyor ve ızgaranın içerisine bazı parçaları düşüyor. Balığı ızgaradan dağılmadan nasıl alabilirim? Ayrıca bu durumun sebebi aşırı pişirmeden mi kaynaklanıyor? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap yaz
cevap

Recai

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Izgara tavasını iyice yağlamak ve balığı mısır ununa bulamak yapışmayı ve aynı şekilde dağılmayı önler. Balığı ters çevirirken düz bir kapak kullanmanız ve çupra, levrek, somon gibi kendi yağı çok olan türleri tercih ederseniz daha iyi sonuçlar alırsınız.

cevap

Sülvan

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba, ızgarada palık pişirmenin püf noktası yapışmayı engellemesi için ızgarayı incedenyağlamanız birde pişen kısımların köze düşmesini engellemek için dar delikli ızgara tercih etmeniz en güzeli olacaktır. Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Akvaryum Balık Yemi

Akvaryum Balık Yemi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tirsi Balığı Türleri ve Özellikleri

Tirsi Balığı Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Köpek Balığı Türleri ve Özellikleri

Balığın Faydaları Nelerdir?

Balığın Faydaları Nelerdir?

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Mücevher Balığı Türleri ve Özellikleri

Mono Balığı Türleri ve Özellikleri

Mono Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Kalamar Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Balık Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Balık Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kılıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Kılıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Müren Balığı Türleri ve Özellikleri

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Alabalık Türleri ve Özellikleri

Alabalık Türleri ve Özellikleri

Dünyanın En Büyük Balığı Hangisidir?

Dünyanın En Büyük Balığı Hangisidir?

Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

Kırlangıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Kırlangıç Balığı Türleri ve Özellikleri

Yayın Balığı Avı Balık Nasıl Avlanır?

Yayın Balığı Avı Balık Nasıl Avlanır?

Levrek Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Balığı Tarifi ve Malzemeleri

Sübye Türleri ve Özellikleri

Sübye Türleri ve Özellikleri

Barakuda Balığı Türleri ve Özellikleri

Barakuda Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Avı Malzemeleri Nelerdir?

Balık Avı Malzemeleri Nelerdir?

Çöpçü Balığı Türleri ve Özellikleri

Çöpçü Balığı Türleri ve Özellikleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Balık Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6