Balık Mevsimi

Balık Mevsimi

Balık Mevsimi, balık mevsimi, ülkemiz olarak 3 tarafı su ile çevrili bir ülke olarak ele alındığı takdirde balık çeşitleri olarak zengin bir ülkeye sahibiz. Fakat balıkların her birinin çeşidi olarak ayrı aylarda daha bol ve taze bir şekilde üretildiği de bir gerçektir. Balıkların taze tüketilmesi için her balığın zamanını iyi bilmeliyiz. Aksi takdirde bayat balıkları tüketebiliriz.

Balıkların mevsimlere göre farklılık göstermesinin sebepleri; her balık çeşidinin yumurtlama zamanları farklıdır. Ve buna bağlı olarak balık avlanma süreleri değişkenlik göstermektedir. Ayrıca balıkların yaşam koşullarına bağlı olarak göç etmeleri sırasında ülkemizde geçtiği sırada yakalanırlar. Bununla birlikte her balık için gerekli olan denizin ısı değerleri ve tuz değerleri değişkenlik gösterdiğinden üremeleri de buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı her balığın mevsimi farklıdır. Sizde tükettiğiniz balıkların taze olmasını istiyorsanız ve balık avına çıkacaksanız oltanıza takılacak balıkları tespit etmek ve buna bağlı olarak balık avlamaya çıkmak için sizler için senenin her ayına bağlı olarak ülkemizde yetişen balık türlerini gruplar halinde açıklayacak olursak;

Balık Mevsimi Ocak; balık mevsimi ocak ayı, taze ve tam balık istiyorsanız ilk sırada hamsi ile kefal yer alır. Buna bağlı olarak lüfer, palamut uskumru gibi kış aylarının balıkları tazeliği korumaktadırlar. Bunların yanında çinekop, mezgit. tekir ve kırlangıç diğer en çok tüketilen ve üretilen balıklar arasındadır.

Balık Mevsimi Şubat; balık mevsimi şubat ayı, kalkan balıkları mevsimin başlangıcıdır. Buna bağlı olarak kefal, tekir ve gümüş balığı oldukça fazlasıyla taze bir şekilde tüketilen aydır.

Balık Mevsimi Mart; balık mevsimi mart ayı, kalkan, lüfer ve kefalin en lezzetli ve taze olduğu dönemdir. Bundan dolayı, mart ayının en fazla tüketilen balık türlerindedir. Bu balıklara ek olarak gümüş balığı ve palamutta tüketilmektedir.

Balık Mevsimi Nisan; balık mevsimi nisan ayı, genel olarak kalkan balıkların mevsimidir. Kalkan balıkların en bol olduğu balık mevsimidir. Kalkanın yanında mercan, levrek ve kırlangıçta oldukça fazla tüketilmektedir.

Balık Mevsimi Mayıs; balık mevsimi mayıs ayı, genel olarak taze tüketilen balıklar; dil balığı, tekir, levrek, kılıç, iskorpit ve barbunya taze bir şekilde tüketilebilir.

Balık Mevsimi Haziran; balık mevsimi haziran ayı, balıklar için pek uygun bir ay değildir. Yumurtlama süreci ve buna bağlı olarak avlanma yasağından dolayı çok balık çeşidi bulamayabilirsiniz. Balık mevsimi haziran ayı için taze bulabileceğiniz balık türleri; levrek, barbunya tekir eşkir ve mercan balıklarını taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Balık Mevsimi Temmuz; balık mevsimi temmuz ayı, genel olarak bulabilceğiniz en taze balık çeşidi sardalya balıklarıdır. Sardalya balıklarına ek olarak, istavrit ve uskumru balıklarını da taze bir şekilde bulabilirsiniz.

Balık Mevsimi Ağustos; balık mevsimi Ağustos ayı, palamut ( çingene palamudu ) ve sardalya balıkların en bol ve taze oldukları mevsimdir. Buna bağlı olarak izmarit balığı ile kılıç balığı da taze bir şekilde tüketilebilir.

Balık Mevsimi Eylül; balık mevsimi eylül ayı, palamut ile sardalyanın en bol dönemdir. Bunların yanında en taze bulabileceğiniz diğer balık türleri; kılıç, istavrit ve kırlangıç balıklarını taze olarak tüketebilirsiniz.

Balık Mevsimi Ekim; balık mevsimi ekim ayı, balıkların bereket ayı olarak adlandırılan aydır. Palamut, lifer, istavrit, tekir, barbunya, levrek, mercan vb. gibi balıkların denizlerde en bol olduğu dönemdir. Ve bu balık türlerini en taze olarak tüketebileceğiniz aydır.

Balık Mevsimi Kasım; balık mevsimi kasım ayı, ekim ayının devamı olarak nitelendirilir. Ve aynı şekilde belirtilen balıklar tazeliği korumakta ve bolluğuna devam etmektedir. Bu ay özellikle uskumrunun bol ve taze olarak tüketildiği ay olarak da geçer.

Balık Mevsimi Aralık; balık mevsimi aralık ayı, özellikle çingene palamudu, uskumru ve hamsinin en taze oldukları mevsimdir.Bunların yanında ek olarak lüfer, torik ve tekir balıklarının en taze ve en bol olduğu mevsimdir.
Son Güncelleme : 05.11.2018 10:02:50
Balık Mevsimi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Balık Mevsimi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Balık Mevsimi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pekte yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ç...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı
Popüler İçerik
Orkinos Balığı
Orkinos Balığı
Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...
Elektrik Balığı
Elektrik Balığı
Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanı...
Ciklet Balığı
Ciklet Balığı
Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...
Mangalda Balık
Mangalda Balık
Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...
Sarpa Balığı
Sarpa Balığı
Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...
Mercan Balığı
Mercan Balığı
Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avlan...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Hastalıkları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019