Balık kızartırken kötü kokuyu nasıl önleyebilirim?

Lezzetli balık kızartmanın önündeki en büyük engel olan kötü kokularla başa çıkmanın pratik çözümleri bulunuyor. Pişirme öncesinden sonrasına kadar uygulanabilecek basit yöntemlerle evinizde mis gibi balık kızartabilirsiniz.

19 Kasım 2025
Balık Kızartırken Kötü Kokuyu Önlemenin Yolları

Pişirme Öncesi Alınabilecek Önlemler

  • Balığı taze satın alın ve hemen buzdolabında saklayın
  • Balığı iyice temizleyin ve iç organlarını tamamen çıkarın
  • Balığı süt veya limon suyunda 30 dakika bekletin
  • Tuz ve baharatlarla marine edin

Pişirme Sırasında Dikkat Edilecekler

  • Yağın yeterince kızmış olduğundan emin olun
  • Mutfak penceresini açarak havalandırma sağlayın
  • Aspiratörü en yüksek seviyede çalıştırın
  • Yağa birkaç defne yaprağı veya bir dilim limon ekleyin

Pişirme Sonrası Kokuyu Giderme Yöntemleri

  • Mutfakta kaynayan suya karanfil veya tarçın ekleyin
  • Bir kase sirkeyi mutfakta bekletin
  • Kahve telvesi veya kabartma tozu ile kokuyu emdirin
  • Oda spreyleri veya doğal esansiyel yağlar kullanın

Ekstra İpuçları

  • Dışarıda veya balkonda portatif ocak kullanın
  • Kızartma yağını tekrar kullanmayın
  • Pişirme kaplarını hemen yıkayın
  • Çöp kutusunu derhal boşaltın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Akvaryum Yunus Balığı
Akvaryum Yunus Balığı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Balık Yağı Hapı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
Kofana Türleri ve Özellikleri
Kofana Türleri ve Özellikleri
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Balık Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi
Çipura Türleri ve Özellikleri
Çipura Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
Zargana Balığı Türleri ve Özellikleri
;