Balık türlerine göre balık takvimi:
Hamsi: Ocak, şubat, kasın ve aralık aylarında hamsinin en lezzetli olduğu dönemdir.
İstavrit: Bütün yıl boyunca bulunan bir balık türü olan istavrit her ay yenilebilir.
Çinekop: Temmuz ve ağustos aylarında en lezzetli olduğu aylardır. diğer aylarda yenmez.
Sardalya: Sadece haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında yenen balık. bu aylarda taze ve lezzetlidir.
Lüfer: En lezzetli dönemi ağustos, eylül, ekim aylarıdır. senenin diğer aylarında da yenilebilir.
Palamut: Yalnızca temmuz, ağustos, eylül aylarında yenilen palamut o aylarda lezzeti tam yerindendir.
Uskumru: Senenin bütün aylarında yenilen balığın en lezzetli olduğu dönem,ekim kasım aylarıdır.
Levrek deniz: Senenin şubat, mart, nisan, mayıs aylarında en taze ve lezzetli haliyle bulunur.
Mezgit: Senede 3 ay bulunan mezgit, şubat, mart, nisan aylarında yenilir.
Barbunya: Yılın bütün aylarında yenilir. en lezzetli olduğu dönemler, ağustos, eylül, ekim aylarıdır.
Tekir: Bütün aylarda bulunur ve yenir. En lezzetli olduğu zaman, eylül ve ekim aylarıdır.
Sarıkanat: Temmuz Ağustos, eylül aylarında lezzetli döneminde tüketilebilir.
Kofana: Bütün aylarda yenilebilir. Lezzetli olduğu aylar, eylül ve kasım aylarıdır.
Kalkan: En lezzetli olduğu dönem, ocak, şubat, ve nisan aylarıdır. Mart, mayıs, kasım ve aralık aylarında da yenilebilir.
Mercan: Senenin tüm aylarında bulunduğundan her zaman yenilebilir.
Kolyoz: Tüm aylarda yenilebilir.
Çipura: Yılın bütün zamanında bulunur. Ağustos ve eylül ayları en lezzetli olduğu dönemdir.
Dil balığı: Bütün yıl tüm aylarda yenilebilir.
Torik: Ocak şubat ayları lezzetli olduğu zamandır. Mart ayında da yenilebilir.
Kılıç balığı: Bütün aylarda bulunan kılıç balığının en lezzetli olduğu aylar, ağustos ve eylül aylarıdır.
Akya: Haziran, temmuz, ağustos, eylül ayları en lezzetli olduğu zamandır. Senenin diğer ayları da yenilebilir.
Karagöz: Ekim, kasım aylarına tazesi ve lezzetlisi olan balık, diğer aylarda da bulunur.
İzmarit: Şubat, mart, nisan, mayıs ayları bulunduğu dönemdir. Ve bu aylarda taze ve lezzetlidir.
Lipsoz: Tüm sezon avlanan balık her ay tüketilebilir.
Pisi: senenin tüm aylarında bulunabilen balık her zaman yenilir.
Mırlan: 12 ay boyunca olan balık her zaman yenilir.
Kırlangıç: Her zaman yenilebilen bir balık türüdür.
Kalamar: Senenin her ayında tercih edilebilir.
Ahtapot: Dilenildiği zaman tercih edilip tüketilir. her ay bulmak mümkündür.
Sübye: Yılın her ayı bulunan sübye balığı her zaman tüketilebilir.
Karides: Her zaman avlanan karides tüm sene tüketilebilir.