Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdığımız bir hobilerimizden ileri bir durum olarak düşünülebilir. Balık avlamak, günümüzde, çalışma temposundan kaynaklı streslerimizden dolayı, balık avlamak hobi olmaktan ziyade artık bağımlılık haline gelen bir aktivite olarak düşünülebilir.
Balık avlamak, her ne kadar keyfi olarak düşünülse de balık tutmak konusunda başarısız olduğunuz takdir de balık tutmak sizin için ızdırap olabilir. Bundan dolayı balık tutma işleminde tüm teknikleri iyi bilmelisiniz. Balık küspesi de bu tekniklerin en başında yer almaktadır. Balık küspesi uygulama alanı özellikle tatlı su balıklarında oldukça etkilidir. Tatlı su balıkları için herhangi bir alana hazırlamış olduğunuz balık küspesini atarak sazan gibi tatlı su balıklarını bir arada toplayabilirsiniz. Bu şekilde attığınız oltaya balık takılma şansınızı artırabilirsiniz. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilen yöntem olan balık küspesi, hazır olarak satılmakla birlikte kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizin için en ideal balık küspesi için gerekli malzemeler ve hazırlanışını açıklayacak olursak;

Balık Küspesi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 kg. Kuzu yemi,
  • 2 kg. Mısır küspesi,
  • 2 - 3 kg. Buğday unu,
  • Bir paket vanilya,
  • 2 - 3 adet yumurta,
  • 1.
    5 litre su

Balık Küspesi Nasıl Yapılır?


İlk olarak genişçe bir kap veya leğen de olabilir, ayarlayınız. İçine ilk olarak kuzu yemini atarak hafif ıslatınız ve kuzu yeminin birbirinden ayrışmasını sağlayın. Ardından kuzu yemi ayrıştıktan sonra içine sırasıyla mısır küspesi ve unu da ekleyin. Sonrasında iyice karıştırın ve son olarak vanilya ile yumurtayı ekleyerek üstüne kalan tüm suyu da dökünüz ve homojen karışımı gerçekleşene kadar karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra kap veya leğen içinde hazırlamış olduğunuz karışımı hamur yoğurur gibi yoğurun ve sertleşene kadar yoğurun. Çok cıvık olmamasına dikkat ediniz. Kulak memesi kıvamında olması kafidir. Son olarak biraz sertleşmesi için havalandırılmasını için açık havada bırakınız.

Balık Küspesi Kullanımı


Balık küspesi kullanımı, balık küspesini hazırladıktan sonra balık avlayacağınız bölgeye, ava başlamadan bir iki saat öncesinden parçalayarak atınız. Ardından balıklar toplandıktan sonra tekrardan balık küspesini ufak ufak dilimlediğiniz küspeyi oltanın ucuna ve fır döndüre takınız. Bu şekilde daha öncesinde yemlediğiniz bölgedeki balıklar direkt olarak hazırlamış olduğunuz küspenin tekrardan kokusunu alarak oltanıza atlayacaktır. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlar; öncelikle balık küspesi yaptığınız alanı iyi tespit etmelisiniz. Daha çok sessiz bir alan seçin ve kullandığınız balık küspesini yemleme aşamasında ölçütüne çok dikkat etmelisiniz. Yani bir alana tek atınız ve çok fazla atmayın. Balıkların küspeyi yiyerek doymasını sağlamayın. Ne doysunlar ne de aç kalsınlar. Çok fazla aşırı attığınız takdirde olta da bulunan küspeye hiçbir balık gelmeyebilir. Çünkü onlarda canlıdır ve bir doyum noktaları vardır. Bu şekilde hesaplayarak atınız. Diğer bir önemli husus balık küspesini oltaya taktıktan sonra yemlediğiniz alanın direkt üstüne veya çok uzak bir mesafe olmayacak bir şekilde yakınına atınız. Oltanın hem iğnesine hem de fır döndü kısmına atınız. Küspeleri iğnelerin ucuna takarken çok fazla büyük takmayın ve hazırlama aşamasında yoğurmasına özen gösterin. Çok yumuşak olmasın. Aksi takdirde suda direkt olarak erir ve yok olurlar.
21.01.2024 05:12:39
Balık Küspesi Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Küspesi Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Balık Küspesi Nasıl Yapılır"
Balıkçılık hobi olarak her haftasonu yaptığım bir aktivitedir. Son zamanlarda oğlum ve eşimi de alıp balık sonrası ızgara da yapıyoruz. Fakat bazı zamanlar elim boş dönüyorum. Balık küspesi ile avcılık daha kolay oluyor derler. Balık küspesi nereden elde edebilirim?
Denizhan . 31.10.2018 19:09:24

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

Sazan Balığı

Sazan Balığı, Balık türleri arasında lezzetli olması nedeniyle sürekli tercih edilen sazan balığı sazangiller familyası grubunda yer almaktadır. Sazanların b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024