Zargana Balığı

Zargana Balığı, Tam bir ticaret balığı olan zargana balıkları günümüzde insanların pişirip yemek amacı ile aldıkları bir balık türü haline gelmiştir. Bu balıklar oldukça uzun boylara sahip, uzun ve sivri bir burna sahiptir. Tuzlu su balığı olan zargana balığı, günümüzde denizlerde çok sık karşılaşabileceğimiz balık türleri arasına girmiştir.
Genellikle kendisinden küçük balıkları avlayarak hayatını sürdüren zargana balığı, etçil bir balık olarak değerlendirilmiştir. Zargana balığının asıl uzunluğunu duyan birçok insan oldukça şaşırmaktadır. Çünkü zargana balıkları altmış cm ve bir metre arasında ortalama bir boy uzunluğuna sahiplerdir. Bu kadar uzunluktaki bir balığın görünümünü siz düşünün. Üstelik bu balık uzunluğunun yanında oldukça zayıf ve incedir. Bu mükemmel uzunluktaki balığın ömrü de yine duyan insanları ilk başta şaşırtır. Çünkü zargana balıkları yapılan araştırmalara göre yaklaşık olarak 18 yıl kadar uzun bir süre yaşamını sürdürebilmektedir. Genellikle ılıman denizlerde varlığını koruyan bu balık türü, çok sık olduğu için birçok balıkçı tarafından av hedefi olurlar. Bunun yanında etinin lezzeti ve fiyatının ucuzluğu nedeni ile zargana balığı insanlar tarafından tüketilmektedir.

Oldukça uzun bir vücut yapısına rağmen oldukça hızlı bir şekilde hareket eden bu balığın bu özelliği aslında tam bir avantajdır. Çünkü aniden hızlanabilen bu balık bu sayede avlarını çok daha rahat bir şekilde yakalar ve yer. Bu nedenle çok daha kolay bir hayat sürebilir.
Bu balık aynı zamanda denizlerde sudan sıçrayarak yükselebilir. Bu da tabi ki bu balığı yiyebilen balıklardan kaçarken daha hızlı kaçmasını sağlayarak av olmaktan kurtarmaktadır. İşte bu nedenle zargana balığının nesli hala tehlike altına girmeden devam etmektedir. En çok üreme dönemleri sonbahar ayları ve ilk bahar ayları olan zargana balığının her üremesinde toplam otuz bin kadar yumurta çıkmaktadır. Tabi ki bu yumurtalardan birçoğu beyazlaşarak mantara dönüşür. Fakat her ne kadar bu yumurtalar yaşayamasa da birçok yumurta çıkar ve yeni zargana yavruları ortaya çıkar. Yavaş yavaş insanlar tarafından daha fazla tüketilmeye başlayan bu balık türü ılıman ve sıcak kıyılarda yaşamayı sevdiği için özellikle yaz aylarında en çok iskele kıyılarında dolaşmaktadır.

Zargana balığını tutmak için olta üzerine birçok yem takılmalıdır. Olabildiğince uzağa atılan oltaya en az üç tane zargana gelme durumu oldukça görülmektedir. Fakat bunun için oltanın atıldığı yerde zargana balıklarının çok olması şarttır. Son derece esnek olan zargana balığı oltadan kurtulmak için son derece büyük kıvranmalara girecektir. Fakat zargana balığı için özel olta kullanıyorsanız oltadan kurtulması son derece zordur. Zargana balığına okyanuslarda rastlamak oldukça az bir ihtimaldir. Çünkü daha önce de söylediğimiz gibi zargana balıkları en çok kıyılarda yaşamaktadır. Bunun da en büyük nedeni tabi ki sıcak ve ılıman suları sevmesidir. Ayrıca zargana balığı gece gündüz demeden sürekli hareket eden bir balıktır.
19.01.2024 00:39:54
Zargana Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Zargana Balığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Zargana Balığı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024