Tuzda Balık

Tuzda Balık, sadece lüks restoranların ve pahalı mekanların menülerinde rastlayabileceğiniz muhteşem lezzette bir balık pişirme yöntemidir. Sizlerde vereceğimiz bu tarif sayesinde sadece usta ahçıların elinden çıkan bu tarifi evinizde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Tuzda Balık Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tuzda balık yaparken balığın pullu olasına dikkat edin.
    Çünkü balığın pulları fazla miktarda tuz emmesine mâni olacaktır.
  • Balığı tuz ile kapladıktan sonra üzerinde delik veya çatlak olmamasına çok dikkat edin.
  • Her ev hanımı kendi fırınını çok iyi tanır. Bu yüzden herkes balığın pişme süresini balığın iriliğine ve fırınına göre ayarlamalıdır.
Tuzda Balık Malzemeler:(4 kişilik)
  • 500 gram ile 1 kilo arasında iriliği olan 1 adet kefal
  • 1 kilo iri tuz
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 2 çorba kaşığı su

Tuzda Balık Nasıl Yapılır?


İlk olarak balığın iç kısmını çıkararak temizleyelim. Eğer pullu bir balık yapıyorsak pullarını kesinlikle çıkarmayın. Daha sonra suyunu atması için bir süzgecin üzerine alalım. Balık suyunu atarken diğer taraftan tuzumuzu hazırlayalım.

Bunun için geniş bir karıştırma kabının içine tuzun tamamını boşaltalım. Üzerine yumurta aklarını ilave edip hamur yoğurur gibi karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra iki kaşık su ilave edip karıştırmaya devam edelim. Bir iki dakika sonra tuz istenilen kıvama gelecektir.

Fırın tepsisinin dibine alüminyum folyo ile kaplayıp üzerine yaklaşık serçe parmak kalınlığında tuz döşeyelim. Üzerine balıyı, karın kısmı tuz ile temas etmeyecek şekilde yerleştirip, üzerini fazla kalın olmayacak şekilde tuz ile kaplayalım. Kapladığımız tuzun üzerinde çatlak veya hava almasını sağlayacak delik falan olup olmadığını kontrol edip varsa dolduralım.

Balığı 225 derece fırının durumuna göre 40 ya da 45 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra tuz tamamen beton gibi sert olacaktır. Çekiç benzeri sert bir cisim ile kıralım. Balığın pulları alınmadığı için tuzdan çok rahat bir şekilde çıkacaktır. Daha sonra balığın derisini sırt kısmından başlayarak keselim ve çıkartalım. Balık kendi suyunda piştiği için bu işlem de son derece rahat olacaktır. Daha sonra balığı istediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:40:57
Tuzda Balık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tuzda Balık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tuzda Balık"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024