Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilmektedir. Mangal da balık hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Balıklar yüksek ısı karşısında suyunu bırakmaz ve bu durum balıklara ayrı lezzet vermektedir. Mangal da balık pişirmek diğer ürünlerin pişirilmesine göre daha basittir.
Balıklar diğer ürünlere göre daha kısa sürede pişmektedir. Balıkların pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kolay pişen balıklar mangal da pişirilirken çok çabuk dağılmaktadır. Bu durum servis için zorlaştırmaktadır. Mangal da pişen balıkların dağılmaması balıkları eşit şekilde doğrayabilirsiniz. Özellikle filetolar haline getirilen balıklar daha çok dağılmaktadır. Bu nedenle balıkları eşit şekilde doğramanız daha faydalı olacaktır.

Balıkların önce kalın tarafını mangala yerleştirin. Daha sonra ince kısmını pişirin. Böylece balıkları hem dağılmadan hem de yakmadan pişirmiş olacaksınız. Ayrıca balıkların dağılmadan pişirilmesi için limon kullanabilirsiniz. Limonlar balıkların hem dağılmadan pişmesini hem de lezzetli pişmesini sağlayacaktır. Mangal da balık yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da balıkların yapışmasıdır. Balıkların yapışmasını engellemek için mangal yüzeyinin yapışkan olmaması gerekir. Bu durumda balık için özel sos yapmanız ya da yağlamanız yetersiz kalabilir. Mangal yüzeyinin yapışkan olmaması yeterli olacaktır.

Mangal da balık yaparken mevsimi olan balık tercih etmeniz de fayda vardır. Mevsiminde tüketilen balıklar hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktır. Balıkları mangal için hazırlarken tuz, karabiber ve birazda limon suyu yeterli olacaktır. Mangal da balık yaparken balığı tam pişmiş olmasına dikkat edilmelidir. Mangal da balığın pişmiş olduğu iki şekilde anlayabilirsiniz. İlk öncelikle balığın renginde anlayabilirsiniz. Pişen balıkların rengi matlaşır. Eğer balıkların bir kısmı saydam ve şeffaf duruyorsa balık pişmemiş demektir. Balıkların pişmiş olduğunu anlamanın bir diğer yöntemi de bir çatal yardımıyla çok çabuk ayrılıyorsa balık pişmiş demektir.
20.01.2024 04:53:26
Mangalda Balık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mangalda Balık Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mangalda Balık"
Allah’a çok şükür bu sende eylül ayını gördük ve balıkta av yasağı kalktı. Balık tezgahları çeşit çeşit balıklarla doldu, taştı. Ben hemen sezonu açmak için dört tane palamut aldım. Palamutu mangalda pişirmeyi düşünüyorum. Mangalda balıj terbiyesini fırındaki ile aynı bir şekilde yaparsam okur mu? Besin değeri mangalda ölmez mi?
Vahit . 31.10.2018 07:16:41

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

Sazan Balığı

Sazan Balığı, Balık türleri arasında lezzetli olması nedeniyle sürekli tercih edilen sazan balığı sazangiller familyası grubunda yer almaktadır. Sazanların b...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024