Levrek Balığı Tarifi

Balık Tarifleri Levrek, oldukça lezzetli balık yemekleri arasındadır. Levrek balık türleri arasında birçok farklı şekilde yemekleri yapılan balık türleri arasındadır. Balık tarifleri arasında levrek; kâğıtta sebzeli levrek, levrek buğulama, fırında levrek, levrek tava, levrek marin, kaşarlı levrek boğulama, rezeneli fırında levrek, kabak çekirdekli levrek, ıspanaklı ve mantarlı levrek sarma, levrekli pilav vb.
Gibi birçok balık yemekleri arasında yer akmaktadır. Levrek balığı, ülkemizle özdeşleşmiş bir balık türüdür. Genel olarak Akdeniz, Ege ve Karadeniz de yaşayan levrekler ülkemizde senenin her mevsimi bulabileceğiniz bir balıktır. Bundan dolayı levrekler ile ilgili birçok yemek tarifleri mevcuttur. Levrek balıkları, kendine has lezzetiyle ve yağsız oluşundan fazlasıyla tüketilmektedir. Levrek balıkları ayrıca ülkemizde balık türleri ihracatında ilk sırayı yer almaktadır. Yaşam alanları denizlerde olması ile birçok deniz kıyılarında levrek üreticiliği yapılmaktadır. Bu tesislerde üretilen balıklar genel olarak daha yağlı olduğundan ayrı bir lezzetleri mevcuttur. Yaygın olarak bulabileceğimiz aylar sonbahar ve kış aylarıdır. Levrek balığının ülkemizde ne kadar önemli bir balık türü olduğunu kısaca açıkladıktan sonra levrek balığı için en ideal yemek tarifi hiç kuşkusuz fırında levrek tarifidir. Sonbahar ve kış aylarında tüketilen levrek balıkları daha çok yağı olduğundan fırında daha bir lezzetlidir. Bundan dolayı, fırında levrek balığı için gerekli malzemeler ve hazırlanışını açıklayacak olursak;

Balık Tarifleri Levreği Fırında Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet levrek balığı
  • 4 - 5 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz,
  • Bir tutam pul biber

Balık Tarifleri Levrek Fırında Nasıl Yapılır?


İlk olarak levreklerinizi temizlettikten sonra iyice yıkayınız.
Ardından levreğinizi bir süzgeç alarak içine atınız. Levreklerinizin suyunu çekmesini ve süzülmesi için bir kenara bırakınız. Ardından sarımsaklarınızı çok olmamak şartıyla, hafifçe dövünüz ve parçalara ayırınız. Sonrasında fırında levrek balığınızı hazırlayacağınız tepsiyi alarak altına yağlı olan kağıdınızı seriniz. Üstüne yıkamış olduğunuz levrekleri suyu süzüldükten sonra fırın tepsinize diziniz. Fırın tepsinize dizdikten sonra levreklerinizi bıçakla deliniz. Levrek balığınızın orta bölümü, açık olan kısmına ve tamamına fırça yardımı veya kaşığın arka kısmı ile zeytinyağınızı iyice sürünüz. Levrek balığında bu şekilde hiçbir yer boş kalmayacak şekilde yağladıktan sonra, aralarına hafif dövmüş olduğunuz sarımsakları tüm balıklara eşit olacak şekilde aralarına yerleştirin. Sonrasında tuzunu (Ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz tuzun) serpiştirin. Aynı şekilde pul biberini isteğe bağlı olarak bir tutam şeklinde serpiştirebilirsiniz ve son olarak levrek balıkları içine limonları elma dilimi şeklinde ince bir şekilde dilimledikten sonra levreklerin orta kısmı, yarılan kısma parça olarak diziniz. Öncesinde 180 derece kadar ısıtmış olduğunuz fırınınıza atın ve ortalama yarım saat kadar pişmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 09:54:35
Levrek Balığı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Levrek Balığı Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Levrek Balığı Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024