Kurbağa Balığı

Kurbağa balığı, ılıman denizlerde yaşayan bir balık türü olarak Akdeniz, Ege ve Marmara Denizinde taşlık ve yosunlu bölgelerde yaşayan Uranoscopidae familyasından bir balık türüdür. Halk dilinde balon balığı olarak da bilinen bu tür dipte yatıp başının üzerinde bulunan gözleri ile küçük canlıları ve balıkları görerek avlamaktadır.

Bu balık türü Nisan ve Mayıs aylarında kışlamış oldukları derin sulardan sahile bazen de acısu bölgelerine sokulup temmuz ve Eylül ayları arasında üreme yapmaktadırlar.
10-20 bin arası yumurta dökümü yapan balığın yavruları ilk olarak planktonlarla daha sonra da omurgasızlarla beslenir. Özel olarak avcılığı yapılmadığından dolayı bu türün ekonomik değeri olmadığı görülür. Eti zehirli olan bu balığın işgalci bir tür olduğu ve bazı türlerinin de yerli balık nesillerini tehdit ettiği görülür. Hatta oltaları koparması sebebi ile balıkçıların kâbusu haline geldiğini de söyleyebiliriz.

Tetrodoksin isimli zehirli bir madde içermekte olan kurbağa balığının bu zehirli madde sebebi ile kas kasılmaları ve felç gibi durumlara sebep olabileceği görülür. Bu balığın etini ancak Japonya'da yapıldığı gibi bazı işlemlerden geçirdikten sonra yiyebilmek mümkün olabilir. Bazı vakalarda bu zehrin ölüme neden olduğu da görülebiliyor.

Kurbağa balığı vücudunun 2-3 katı kadar suyu vücutlarına alarak vücutlarını aşırı derecede büyütebildiklerinden dolayı balon balığı olarak da adlandırılabiliyor.
Bu balığın çok keskin ve güçlü dişleri bulunur. Bu özellikleri ile kendinden büyük bazı türleri de yaralayabilmesi mümkün olmaktadır. Balığın yan taraflarında iki adet çizgi bulunur, kuyruklarının arka kısmının dar olduğu görülür ve vücutlarının kalan kısımlarında da pul bulunmaz. Kafa kısmı vücuduna göre daha büyük olan balığın gri kahverengi tonunda renge sahip olduğu ve vücutlarında beyaza çalan açık renkli beneklere sahip oldukları görülür.
19.01.2024 00:07:56
Kurbağa Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kurbağa Balığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kurbağa Balığı"
Geçen hafta tatile gittiğimizde çocuğum kurbağa balonu eline alarak geziyordu. Gördüğümüz kurbağa balonu inanılmaz derecede şişkin ve farklı renklerdeydi. Acaba kurbağa balıkları içinde zehirli türleri bulunmakta mı? Akşam üzeri çocuğumda ciddi anlamda rahatsızlanma oluştu. Kurbağa balığı yüzünden zehirlenme durumu oluşabilir mi? Bu konularda bilgi verirseniz sevinirim.
Kader . 30.09.2018 20:19:04

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024