Kedi Balığı

Kedi balığı, köpek balığı ailesine ait bir tür olarak bilinmektedir. Sahip olduğu ağız yapısı ve kedi bıyığına benzeyen ağzındaki dokungaçları nedeniyle bu adı almıştır. Tropik bir balık olan kedi balığı genellikle ılıman denizleri tercih etmektedir. Diplerde yaşayan bu balığa kıyılarda rastlamak mümkündür. Renkleri genellikle kurşunidir. Akvaryumcuların da sıklıkla tercih ettiği bir balık türü olarak bilinmektedir.
Kendi içinde üç farklı türü vardır. Bu türler boyut ve özellik olarak farklılıklara sahiptirler. Akvaryumlarda beslenen benekli kedi balığı ana vatanı Güney Amerika ve Brezilya olan bir türdür. Gövdesi yeşil ve sarı renklerin ya da siyahın karışımıdır. Üzerinde benekleri vardır. Karın kısmı ise saydama yakındır. Ortalama boyu 7 santimetredir. Bir diğer tür ise Akdeniz kedi balığıdır. Bu tür son derece büyüktür. 120 santimetre boya kadar ulaşabilmektedirler. Derisi büyük beneklerle kaplıdır. Genellikle Akdeniz ve Avrupa kıyılarında görüldüğü için bu adı almıştır. Sakız levreği olarak da bilinmektedir. Son tür ise küçük sakız levreği olarak bilinen kedi balığıdır. Bu tür ortalama 60 santimetre boylarındadır. Bu tür de genellikle Akdeniz kıyılarında ve Avrupa'da görülür. Bazı bölgelerde benekli köpek balığı adıyla da anılır.

Kedi Balığının Akvaryum Ortamında Yetiştirilmesi ve Bakımı Nasıl Yapılır?


Kedi balığı akvaryum ortamına çabuk adapta olabilen türler arasında yer almaktadır. Hem etçil hem de otçul olarak beslenen bu balık türü yem konusunda seçici değildir.
Yaşam alanı konusunda yanındaki türlerin boyutuna göre davranışları değişebilmektedir. Genellikle kendi boyutlarındaki balıklarla bakılması tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra suyunun en az 20 santigrat derece olması gerekmektedir. Akvaryumda bulunan küçük boyutlu balıklardan ağzına sığabilen tüm balıkları yeme riski bulunmaktadır. Bu nedenle yanına konulacak balıkların dikkatli seçilmesi gerekir. Kedi balığı fazla agresif bir balık değildir. Bu nedenle normal bir zamanda bulunduğu ortamda diğer balıklara zarar veren hareketler sergilemez. Kedi balığı üreme döneminde kuma yuva yaparak buraya yumurtlar. Bu yumurtlama uzun süren bir yumurtlamadır. 20 saate kadar sürebilmektedir. Tek seferde 1000 yumurta bırakabilen bir türdür. Yumurtalar sahip oldukları özellikler nedeniyle hemen dibe batarak yuvaya yerleşirler. Kedi balığı genellikle geceleri aktif olan bir balık türüdür. Bununla birlikte büyük hacimli akvaryumlarda beslenmesi gerekmektedir. Tavsiye edilen akvaryum hacmi 2000 litredir. Akvaryum ortamında 1 metreye kadar uzayabilmektedir.
21.01.2024 16:05:31
Kedi Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kedi Balığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kedi Balığı"
Merhaba benim iş yerimde Japon balıkları ile dolu bir Akvaryumum var ancak her Pet shopa gittiğimizde kızım kedi balığı istiyor almayınca ağlayıp çıkıyor. Akvaryumdaki Japon balıklarımın zarar görmesini istemiyorum kedi balığı alsam birlikte yaşarlar mı?
Sülünbike . 30.09.2018 21:57:49

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024