Gurami Balığı

Gurami balığı, anavatanı Asya kıtası olan bir tatlı su balığıdır. Akvaryum hobicileri tarafından sıklıkla tercih edilen bu balık çeşidinin toplamda 90 tane tür vardır. Ancak bunlardan sadece üç tanesi akvaryumcular tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir. Bunlar inci gurami, öpüşen gurami ve cüce guramidir. Gurami balığı son derece sakin ve temel bakıma ihtiyaç duyan bir balık çeşididir.
Gurami balığının en büyük özelliği su yüzeyinde ağızlarıyla da nefes alabilmeleridir. Bu sayede daha dayanıklı olan bu balıklar, oksijen seviyesi azalan akvaryumlarda ve sığ sularda da yaşayabilmektedir.

Gurami Balığının Akvaryumda Beslenmesi


Gurami balığı için uygun akvaryum sıcaklığı 25 derecedir. Genellikle bitkili akvaryumlar tavsiye edilmektedir. Barışçıl ve sakin bir balık olduğundan farklı türlerle birlikte de rahatlıkla yaşayabilmektedir. Ancak çiftleşme dönemlerinde erkek gurami balığı hırçın davranışlar sergilediğinden akvaryumdaki erkek balık oranını iyi ayarlamak gerekir. Hem etçil hem de otçul olan gurami balığı yem seçmemektedir. Ancak renklerinin canlı olması isteniyorsa düzenli olarak canlı yemlerle ve kaliteli kuru yemlerle beslenmeleri gerekir. Gurami balığı çiftleşme döneminde akvaryumun üzerinde kabarcıklar oluşturarak dişilerine yuva hazırlarlar. Akvaryumların en çok tercih edilen üç türü şunlardır;
  • Cüce gurami balığı. İsminden de anlaşılacağı üzere normal türlerine göre daha küçük yapılı bir balıktır.
    Dişi cüce gurami balığı gümüş renkte ve sade desenli, erkek cüce gurami balığı ise daha çok mavi ve kırmızı çizgili, canlı renkli olur. Bu canlılık üreme döneminde daha da artmaktadır. Ortalama boyları 5 santimetredir. Ortalama yaşam süreleri 4 yıldır.
  • Öpüşen gurami balığı: bu türün en önemli özelliği dişi ve erkeklerinin çiftleşme döneminde birbirlerine kur yaparken öpüşmesidir. Adını da bu özelliklerinden almaktadırlar. Bu türün kendi içinde iki farklı rengi vardır. Birincisi şeffaf yüzgeçleri olan pembe balıklar, ikincisi de gri - yeşil çizgili pembe balıklardır. Boyutları büyük olduğundan bu türün başak balıklarla beslenmesi tavsiye edilmemektedir. Öpüşen gruami balığı kabarcıkla yuva yapmak yerine yumurtalarını akvaryum zeminine gelişigüzel bırakmaktadır. Bu üretim yapan hobicilerin işlerini zorlaştırmaktadır.
  • İnci gurami balığı. Tüm gurami balığı türleri içerisinde en gösterişlisi olarak kabul edilir. Adını sahip olduğu inciye benzer parlak desenlerden almaktadır. Bu desenler akvaryum ışıkları altında daha yoğun bir şekilde görülmektedir. Ortalama boyları 12 santimetredir. İnci gurami balığı sıcak suları daha çok sevmektedir. Ayrıca sularının hareketli de olması gerekir. Sakin bir yapıya sahiptir. Ancak hobiciler tarafından akvaryum içerisinde yakalanması biraz zordur.
20.01.2024 10:30:14
Gurami Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gurami Balığı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gurami Balığı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024