Fırında Balık Tarifleri, soğuk kış günlerinin ve özellikle de hafta sonlarının vazgeçilmez yemeklerinden olan fırında balık tariflerini sizlerde farklı farklı leziz balıklarla hazırlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.
Fırında Palamut Tarifi
Fır
ında Palamut Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
- 3 adet orta boy palamut
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Yarım bağ maydanoz
- Yeteri kadar tuz
Fırında Palamut Nasıl Yapılır?
Fırında palamut hazırlığımıza ilk olarak temizlenmiş ve dilimlenmiş palamutları bol su altında iyice yıkayarak sularının süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bırakalım. Ardından 2 adet kuru soğanının kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde dilimleyelim. Aynı şekilde domatesleri de dilimleyip 3-4 diş sarımsağın kabuklarını soyup minik minik doğradıktan sonra yarım demet maydanozu ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazır hale getirelim. Fırın tepsimizin tabanına ilk olarak doğrayıp önceden hazırladığımız sebzeleri harmanlayarak yayalım. Üzerine dilimlenmiş palamutları yerleştirelim ve 1 adet dilimlenmiş limonları palamutların üzerine yerleştirelim. Tepsinin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirerek dökelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız fırına balıkları vererek soğan ve domatesler bıraktığı sularını çekinceye kadar pişirelim.
Ardından 1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı domates salçasını incelterek açtıktan sonra balıkların üzerine gezdirerek döküp balıkların üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek palamutları fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Fırında Çupra Tarifi
Fırında Çupra Tarif İçin Gerekli Malzemeleri
- Kişi başına göre bir adet çupra balığı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
- Tepsinin tabanını kapatacak kadar asma yaprağı
Fırında Çupra Nasıl Yapılır?
Fırında çupra hazırlığımıza öncelikle kişi başına temin ettiğimiz çupraları temizledikten sonra bol su altında birkaç su yıkayarak bir süzgeç içine alarak sularının süzülmesini bekleterek başlayalım. Ardından fırın tepsimizin tabanını asma yapraklarıyla kapladıktan sonra suları süzülen çupraların içlerini karabiber, kırmızı toz biber ve tuz serpiştirerek tepsiye tek tek döşeyelim. Ardından 2 adet patates ve 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde dilimledikten sonra çupraların aralarına yerleştirelim. 3-4 diş sarımsağın da dilimleyerek tepsimize yerleştirdikten sonra üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim. Son olarak 1 adet limonu dilimleyip çupraların üzerine yerleştirerek hazır hale gelen çupraları önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45- 50 dakika pişirdikten sonra roka salatası eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Fırında Hamsi Tarifi
Fırında Hamsi Tarif İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 kg iri boy hamsi
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 tutam kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?
Fırında hamsi hazırlığımıza öncelikle hamsi balıkları kılçıklarıyla birlikte temizleyip bol su altında birkaç su yıkayarak başlayalım. Ardından yıkadığımız hamsilerin sularının süzülmesi için bir süzgece alarak sularını iyice süzülmelerini sağlayalım. Ardından suları süzülen hamsileri geniş bir kabın içine alarak üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı ilave ederek hamsileri elimizle karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra patates ve kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine önce dilimlenmiş patates halkalarını yerleştirelim. Patateslerin üzerine soğan halkalarını dilimlenmiş sarımsaklar, tuz karabiber ilave ettikten sonra üzerine harmanlanmış balıkları dizelim. Hamsilerin üzerine dilimlenmiş limon ve domatesleri yerleştirdikten sonra 1 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar şeklinde hamsilerin üzerine ekleyelim. Hazır hale gelen hamsileri 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkartıp yeşil salata eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.