Fırında Balık Tarifleri

Fırında Balık Tarifleri, soğuk kış günlerinin ve özellikle de hafta sonlarının vazgeçilmez yemeklerinden olan fırında balık tariflerini sizlerde farklı farklı leziz balıklarla hazırlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.

Fırında Palamut Tarifi


Fır
ında Palamut Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet orta boy palamut
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Palamut Nasıl Yapılır?


Fırında palamut hazırlığımıza ilk olarak temizlenmiş ve dilimlenmiş palamutları bol su altında iyice yıkayarak sularının süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bırakalım. Ardından 2 adet kuru soğanının kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde dilimleyelim. Aynı şekilde domatesleri de dilimleyip 3-4 diş sarımsağın kabuklarını soyup minik minik doğradıktan sonra yarım demet maydanozu ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazır hale getirelim. Fırın tepsimizin tabanına ilk olarak doğrayıp önceden hazırladığımız sebzeleri harmanlayarak yayalım. Üzerine dilimlenmiş palamutları yerleştirelim ve 1 adet dilimlenmiş limonları palamutların üzerine yerleştirelim. Tepsinin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirerek dökelim ve önceden 200 derecede ısıttığımız fırına balıkları vererek soğan ve domatesler bıraktığı sularını çekinceye kadar pişirelim.
Ardından 1 su bardağı sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı domates salçasını incelterek açtıktan sonra balıkların üzerine gezdirerek döküp balıkların üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek palamutları fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Çupra Tarifi

Fırında Çupra Tarif İçin Gerekli Malzemeleri
  • Kişi başına göre bir adet çupra balığı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Tepsinin tabanını kapatacak kadar asma yaprağı
Fırında Çupra Nasıl Yapılır?

Fırında çupra hazırlığımıza öncelikle kişi başına temin ettiğimiz çupraları temizledikten sonra bol su altında birkaç su yıkayarak bir süzgeç içine alarak sularının süzülmesini bekleterek başlayalım. Ardından fırın tepsimizin tabanını asma yapraklarıyla kapladıktan sonra suları süzülen çupraların içlerini karabiber, kırmızı toz biber ve tuz serpiştirerek tepsiye tek tek döşeyelim. Ardından 2 adet patates ve 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde dilimledikten sonra çupraların aralarına yerleştirelim. 3-4 diş sarımsağın da dilimleyerek tepsimize yerleştirdikten sonra üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim. Son olarak 1 adet limonu dilimleyip çupraların üzerine yerleştirerek hazır hale gelen çupraları önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45- 50 dakika pişirdikten sonra roka salatası eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Hamsi Tarifi

Fırında Hamsi Tarif İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kg iri boy hamsi
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Fırında Hamsi Nasıl Yapılır?

Fırında hamsi hazırlığımıza öncelikle hamsi balıkları kılçıklarıyla birlikte temizleyip bol su altında birkaç su yıkayarak başlayalım. Ardından yıkadığımız hamsilerin sularının süzülmesi için bir süzgece alarak sularını iyice süzülmelerini sağlayalım. Ardından suları süzülen hamsileri geniş bir kabın içine alarak üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yarım çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı ilave ederek hamsileri elimizle karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra patates ve kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra halka şeklinde dilimleyelim ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine önce dilimlenmiş patates halkalarını yerleştirelim. Patateslerin üzerine soğan halkalarını dilimlenmiş sarımsaklar, tuz karabiber ilave ettikten sonra üzerine harmanlanmış balıkları dizelim. Hamsilerin üzerine dilimlenmiş limon ve domatesleri yerleştirdikten sonra 1 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar şeklinde hamsilerin üzerine ekleyelim. Hazır hale gelen hamsileri 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkartıp yeşil salata eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:10:25
Fırında Balık Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Balık Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Balık Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024