Fırında Balık Nasıl Yapılır

Fırında Balık Nasıl Yapılır, Balıklar genelde taze yapıldığı zaman hem lezzetli hem de daha kolay olmaktadır. Taze balık tüketilmesinin hiçbir zararı olmamaktadır. Balık yemeği genelde kızartılır veya fırına verilir. Fakat genelde bayanlar evlerine kıyamayıp koku olmaması için fırına vermektedir. Fakat haklılar ki büyük balıkların tadı da fırında yaparak çıkmaktadır.
Fakat balık yemeği yapıldığı zaman güzel bir salata yapılarak akşam yemeği zenginleştirilebilir. Ancak fırında balığın lezzetini kızartılan balık vermemektedir. Hem gevrek hem de yemesi eğlenceli olmaktadır. Ayrıca kalbi ve kolesterolü olan orta yaş üstü kişiler için fırında balık daha sağlıklı olmaktadır. Çünkü fırında balık hem yağsız hem kolesterole ve kalbe zarar verecek veya yükseltecek hiçbir katkılı malzemesi olmamaktadır. Bu nedenle genelde evlerin hepsi hafta sonlarını fırında balığa ayırmaktadır.

Fırında Balık Malzemeleri

  • 3 adet büyük levrek balığı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı çeşni
  • 1 kilo. Patates
  • 3 adet büyük boy domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • Birkaç adet defne yaprağı

Fırında Balık Nasıl Yapılır?


İlk olarak fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serelim ve miktarlarını belirtmiş olduğum baharatları zeytinyağının içerisine ekleyerek bir çukur kabın içerisine koyarak iyice karıştıralım.
Balıkları teker teker sosun içine batırıp çıkaralım ve yağlı kâğıt sermiş olduğumuz tepsiye yerleştirelim aralarında boşluk kalacak şekilde balığın içerisine yağlı karışıma batırmış olduğumuz defne yapraklarından 1-2 tane yerleştirelim. Patatesleri halka şeklinde doğrayalım ayrıca domatesleri de dört parçaya bölüyoruz ve soğanları da halka şeklinde doğrayarak yağlı karışıma batıralım biberler ile tepsinin boşluklarına dizelim. Fırını pişirmeye başlamadan önce 10 dakika boyunca ısıtalım. 250 derecede alt üst çalışacak şekilde ayarlanmış olarak hazırladığınız tepsiyi fırının orta bölümüne koyalım. Balık hava kabarcıkları çıkararak patlamaya başlayacaktır. Bir de patateslerin üstleri beneklenme yapmaya başlar işte o zaman fırını kapatın. Balıkları kapatmış olduğunuz fırının ısısında 10 dakika kadar daha bekleterek sıcak servis edebilirsiniz.
19.01.2024 09:36:20
Fırında Balık Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Balık Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Balık Nasıl Yapılır"
MErhaba ben de balık alacağım ve pişireceğim. Biraz daha büyük balık türlerini bu sefer tercih edeceğim. Ancak nasıl pişirmem gerektiği konusunda herhangi biir bilgim yok. Bu balık türünü nasıl pişirrebilirim?
Eygül . 29.10.2018 17:20:31

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024