Fırında Balık Nasıl Yapılır, Balıklar genelde taze yapıldığı zaman hem lezzetli hem de daha kolay olmaktadır. Taze balık tüketilmesinin hiçbir zararı olmamaktadır. Balık yemeği genelde kızartılır veya fırına verilir. Fakat genelde bayanlar evlerine kıyamayıp koku olmaması için fırına vermektedir. Fakat haklılar ki büyük balıkların tadı da fırında yaparak çıkmaktadır.
Fakat balık yemeği yapıldığı zaman güzel bir salata yapılarak akşam yemeği zenginleştirilebilir. Ancak fırında balığın lezzetini kızartılan balık vermemektedir. Hem gevrek hem de yemesi eğlenceli olmaktadır. Ayrıca kalbi ve kolesterolü olan orta yaş üstü kişiler için fırında balık daha sağlıklı olmaktadır. Çünkü fırında balık hem yağsız hem kolesterole ve kalbe zarar verecek veya yükseltecek hiçbir katkılı malzemesi olmamaktadır. Bu nedenle genelde evlerin hepsi hafta sonlarını fırında balığa ayırmaktadır.
Fırında Balık Malzemeleri
3 adet büyük levrek balığı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sarımsaklı çeşni
1 kilo. Patates
3 adet büyük boy domates
5 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
Birkaç adet defne yaprağı
Fırında Balık Nasıl Yapılır?
İlk olarak fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serelim ve miktarlarını belirtmiş olduğum baharatları zeytinyağının içerisine ekleyerek bir çukur kabın içerisine koyarak iyice karıştıralım.
Balıkları teker teker sosun içine batırıp çıkaralım ve yağlı kâğıt sermiş olduğumuz tepsiye yerleştirelim aralarında boşluk kalacak şekilde balığın içerisine yağlı karışıma batırmış olduğumuz defne yapraklarından 1-2 tane yerleştirelim. Patatesleri halka şeklinde doğrayalım ayrıca domatesleri de dört parçaya bölüyoruz ve soğanları da halka şeklinde doğrayarak yağlı karışıma batıralım biberler ile tepsinin boşluklarına dizelim. Fırını pişirmeye başlamadan önce 10 dakika boyunca ısıtalım. 250 derecede alt üst çalışacak şekilde ayarlanmış olarak hazırladığınız tepsiyi fırının orta bölümüne koyalım. Balık hava kabarcıkları çıkararak patlamaya başlayacaktır. Bir de patateslerin üstleri beneklenme yapmaya başlar işte o zaman fırını kapatın. Balıkları kapatmış olduğunuz fırının ısısında 10 dakika kadar daha bekleterek sıcak servis edebilirsiniz.
19.01.2024 09:36:20
Fırında Balık Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
MErhaba ben de balık alacağım ve pişireceğim. Biraz daha büyük balık türlerini bu sefer tercih edeceğim. Ancak nasıl pişirmem gerektiği konusunda herhangi biir bilgim yok. Bu balık türünü nasıl pişirrebilirim? Eygül . 29.10.2018 17:20:31
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024