Canlı Balık Yemi

Canlı Balık Yemi, balık tutma işleminde balıkları tutmak için oltanın ucu olan zokaya takılan balık yemleridir. Genel olarak balık tutanlarda daha çok başarı sağladığından canlı balık yemleri çokça tercih edilmektedir. Balık tutmak artık günümüzde hobi olmaktan çıkarak bir bağımlılık halini aldığından hayatımızda önemli bir yeri vardır. Balık tutma, kendimize ayırdığımız zamanlar arasında yer alarak ruhen dinlenmemizi sağlayan ve streslerimizi attığımız bir eylemdir.
Bundan dolayı, balık tutmada bir nevi kendi kabuğundan sıyrılmış ve birçok yardımcı eylemeler bulunmuştur. Canlı balık yemi de son zamanlarda kullanılmakta olan ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilen yöntemler arasındadır. Canlı balık yemlerinin genel olarak basit bir mantığı vardır. Balıklar oltaya takılmak için kurulan tuzaklarda daha cezbedici bir yem olduğundan ve canlı olduğundan balıklar daha güvenli bir şekilde oltaya yaklaşarak takılmaktadırlar. Özellikle büyük balıklar çok uyanıklardır. Ufak balıklar kolay bir şekilde oltaya takılsalar da bu durum büyük balıklar yani 1 kg. Üstü balıklar için aynı değildirler. Büyük balıklar oltayı fark etmeseler dahi bir yem ile karşılaştığında asla direkt atlamazlar. Büyük balıklar kendilerini güvende hissetmeyene kadar ve durumu iyice süzmeden asla yeme atlamazlar. Bundan dolayı, balık tutma işleminde balık avcılarını amatör ve profesyonel balıkçılar olarak iki farklı gruplandırılırken; tutulan balıkların gramına göre sınıflandırılırlar. Yani 500 gr. Kadar ortalama balık türlerini avlayan biri amatör ve 1 kg.
İle üstü balık avlayanlara profesyonel balıkçılar denmektedir. Bundan dolayı büyük balıkları tutmak gerçekten de ustalık ve sabır gerektiren bir durumdur. Canlı balık yemleri kullanarak sizde büyük balıkları avlayabilirsiniz. Bunun için genel olarak bazı canlı balık yemi çeşitleri hakkında ayrı başlıklar altında açıklayacak olursak;

Canlı Balık Yemi Çin Kurdu; Canlı balık yemi Çin kurdu orta seviye ve üst seviye balıkçıların kullanım olarak en çok tercih ettikleri canlı balık yemi arasında yer almaktadır. Canlı balık yemi arasında, Çin kurdunun diğer canlı balık yemlerinden ayıran en büyük özelliği hiç kuşkusuz diğerlerine oranla daha fazla yaşamalarıdır. Yani ortalama bir kavanoz içindeki canlı balık yemi Çin kurdu, 1 haftaya kadar sorunsuzca yaşayabilmektedir. Bu süre gerekli yaşam ortamı sağlandıktan sonra 2 haftaya kadar yaşayabildikleri gözlenmiştir. Canlı balık yemi Çin kurdu, ayrıca çoğu balıkların sevdiği yemler arasındadır. Bundan dolayı, balık avcıları arasında sağladığı başarılı sonuçtan dolayı oldukça tercih edilmektedir. Bir diğer önemli özelliği ise diğer canlı balık yemlerine oranla daha sert yemdir ve bundan dolayı oltanın ucunda suyun içinde çok daha uzun süre kalabilmektedirler.

Canlı Balık Yemi Fosforlu Boru Kurdu; Canlı balık yemi fosforlu boru kurdu, genel olarak gece avlanan orta ve üst seviyeli balıkçıların kullandıkları balık yemi sıralamasında ilk sırayı yer almaktadır. Canlı balık yemi fosforlu boru kurdu, diğer balık yemlerinden ayıran en büyük özelliği gece fosforlarından dolayı avlanma sırasında balıkların ilgisini çekmekte ve oltaya çok çabuk gelmektedirler. Özellikle geceleri avlanan balık türlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Canlı balık yemi fosforlu boru kurdu, ülkemizde fazlasıyla kullanılmaktadır. Sert bir yapısı olduğundan olta ucunda kolay bir şekilde yok olmamaktadırlar. Buda balıkçılar için oldukça önemli bir durumdur. Canlı balık yemi fosforlu boru kurdu, uzun yapısı (7-9 cm) ve geniş bir kabuğundan dolayı diğer balık yemlerine oranla daha büyük bir yapıdadır.

Canlı Balık Yemi Sülünez; Canlı balık yemi sülünez, balık avcılığında kullanılan yemler arasında bir diğer en çok tercih edilenler arasındadır. Canlı balık yemi sülünez, yapı olarak uzunca bir yapıya sahip ve genişlik olarak da kabuklarından dolayı oldukça geniş bir balık yemidir. Canlı balık yemleri genel olarak çakıllı sahil kenarları ve kumsal alanlarda yaşamaktadır. Bundan dolayı, balık avcıları hazır olarak almakla birlikte belirtilen bölgelerde rahatlıkla bulunabilen bir canlı balık yemidir. Canlı balık yemi sülünezin diğer balık yemlerinden ayıran en büyük özelliği parçalanmasıdır. Yani dış kabuğunu kesici bir aletle alarak içindeki etli kısmı hedeflediğiniz balığa göre, boyutunu ayarlayarak oltanın ucuna takabilirsiniz. Bu şekilde çoğu balıklar için kullanabilirsiniz.
19.01.2024 03:38:04
Canlı Balık Yemi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Canlı Balık Yemi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Canlı Balık Yemi"
Geçen günlerde arkadaşlarla balığa gittik. Ben herzaman ki gibi oltamın ucuna ekmek takıyordum ancak akşama kadar üç tane balık tuttum. Yanımızda bulunan bazı balıkçılar solucan takıyorlardı ve her seferinde balık tutuyorlardı. Acaba balık tutmak için ne tür canlı balık yemi kullanmam lazım? Canlı balık yemi takmamızda dinen caiz midir?
Şerif . 28.10.2018 22:00:32

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024