Balık Turşusu Nasıl Yapılır

Balık Turşusu Nasıl Yapılır, Balık ve balık ürünleri günümüzde insanların hem lezzet olarak hem de fayda olarak yararlanmak amacı ile mükemmel bir şekilde tüketilmektedir. Özellikle çocuklar üzerinde çok önemli faydalar gösteren balık ürünleri arasında yine çok sevilerek tüketilen balık turşusu çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından tüketilmektedir.
Fakat balık turşusunu birçok kişi yapamaz. Bu kişiler balık turşusu nasıl yapılır sorusunun cevabına yanıt bulamadıkları için bu besinin yapılışını gerçekleştiremezler. Biz bu makalemizde bu mükemmel lezzetin yapılışını sizlerle paylaşacağız. Balık turşusu, mevsinmi olmasa bile insan sağlığına ve bunun yanında çocukların gelişimine muhteşem bir etkisi bulunan balık ve balık ürünlerini istenildiği zaman yemenize imkân sağlamaktadır. Turşu yapılan balık ürünleri uzun süreler boyunca uygun saklama koşullarında bozulma ya da bayatlama durumunu göstermediği için birçok kişi mevsiminde balıkları alarak bu mükemmel turşu yaparlar. Bu şekilde yılın her mevsiminde mükemmel bir yiyecek olan balık turşusunu tüketmektedirler. Balık turşusu yapılışına geçmeden önce önemli olan ve söylemem gereken bir şey vardır ki bu turşu yapılışında bazı malzemeler kullanılacaktır. Bu malzemelerin tezgâh üzerinde hazır bulundurulması tarifi uygularken sizleri meşgul etmeyecektir. Bu nedenle malzemeleri önceden hazırlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi balık turşusu nasıl yapılır sorusunun cevabına değinelim.

Balık Turşusu Malzemeleri

  • Bir kilo gram kadar balık (Unutulmamalıdır ki her balık, balık turşusu için kullanılamaz.
    Bunun için hamsi, kolyoz, lüfer, kılıç gibi balık türleri olabilir.)
  • İsteğe bağlı olarak 5-6 diş sarımsak,
  • Bir miktar karabiber ve bir iki adet karanfil
  • Birkaç adet limon yaprağı,
  • Üç adet limon,
  • Üç çay kaşığı tuz,
  • Bir miktar su
İşte bu malzemeler hazırlandıktan sonra artık balık turşusu yapılışına geçebilirsiniz. Yapılış aşamasında kıvamı tam olarak tarife göre ayarlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu durum lezzet üzerinde müthiş bir etki göstereceği için özen gösterilmesi gereken noktalardan biridir.

Balık Turşusu Nasıl Yapılır?


Yapılış aşamalarına geçmeden önce belirtmek isterim ki balık turşusu yapılışı sırasında hijyen kurallarına önem vermelisiniz. Bu hem sizlerin hem de ailenizi sağlığı için son derece önem taşımaktadır. Öncelikle balıklarınızı iyice temizleyerek balıkların filetosunu çıkartınız. Temizleme işlemine özen göstermenizi tavsiye ederim.

Temizlemiş olduğunuz balıkları iyice tuzlayınız. Öyle ki malzemelerde bahsettiğimiz tuzun tamamını kullanabilirsiniz. Daha sonra aynı kap içerisinde tuzladığınız balıkları yaklaşık bir gün boyunca bekletiniz. Böylece balıklar tuzu tam olarak içine çekerek turşuluk bir hal alacaktır. Bir günlük süre tamamlandığında artık yavaş yavaş balıkların dış yüzeylerini iyice yıkayın ve kalan tuzlardan arındırın.

Şimdi geniz bir kap içerisine limon yapraklarını serin ve üzerine bir miktar karabiber atın. Daha sonra malzemelerde bahsetmiş olduğumuz sarımsakları küçük parçacıkları halinde doğranmış ya da dövülmüş sarımsakları atın. Bu işlemin ardından balıkların tümünü bunların arasına aynı işlemi yaparak kaba dizin.

Bu sırada ayrı bir kap içerisine tuz atarak bir litre su ile karıştırın. Bu suyun içerisine ise limonun tümünü sıkın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı kaba dizdiğiniz balıklar üzerine dökün ve üzerine bir ağırlık koyun. Yaklaşık iki üç gün içinde artık alık turşusu hazır olacaktır. İsterseniz balık turşusunu kışın tüketebilirsiniz. İşte böylece balık turşusu nasıl yapılır sorusuna cevap bulmuş olmaktayız.
19.01.2024 00:04:28
Balık Turşusu Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Turşusu Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Balık Turşusu Nasıl Yapılır"
hem ekonomik hem çok besleyici teşekkürler
recep . 11.03.2017

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024