Balık Tarifleri, Balık sağlıklı yaşamak isteyen herkesin evine haftada en az iki defa girmesi gereken bir besindir. Bizim ülkemiz üç tarafı denizlerle çevreli olduğundan, diğer dünya ülkelerine göre balık konusunda en şanslı olanlardandır. Bu yüzden balığı sofranızdan eksik etmemenizi, çeşitli tariflerle değişik balık yemekleri yaparak sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanızı öneririz.
- Kılçığı alınmış 100 gram hamsi
- 4 adet pazı yaprağı
- 2 adet kara lahana yaprağı
- 1 adet pırasa
- 5.6 dal maydanoz
- 4 adet yumurta
- 5 silme yemek kaşığı mısır unu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- Kara biber
- Pul biber
Hamsi Kaygana Nasıl Yapılır?
Öncelikle kara lahana yapraklarını kaynar suda bekletip acı suyunu süzün. Bütün sebzeleri güzelce yıkayıp suyunu attırdıktan sonra ince ince doğrayın. Pırasaların üzerine bir miktar tuz atıp eliniz ile ovalayarak yumuşamasını sağlayın. Kara lahana yapraklarını da doğrayıp bütün doğranmış sebzeleri derin bir karıştırma kabının içinde karıştırın.
Sıvı yağın yarısını üzerine gezdirin. Üzerine yumurtaları kırın. Mısır ununu ve baharatları ilave ettikten sonra undaki topaklanmalar tamamen yok oluncaya kadar karıştırın. En son ayıklanmış hamsileri de ilave edip bir miktar daha karıştırın.
Teflon bir tavayı ocağa alın. Üzerine geri kalan sıvı yağı ilave edin. Yağ yeterli kızgınlığa ulaşınca kaygana'yı tavanın her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Orta ateşte altı kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir kapak yardımıyla altını çevirerek üst kısmını da aynı şekilde pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Fırında levrek malzemeler
- 2 adet orta büyüklükte levrek
- Birkaç tane defne yaprağı
- 1 adet limon
- Bir çorba kasesi karides
- 3 adet orta irilikte patates
- 3 diş sarımsak
- 10 adet kültür mantarı
- 10 adet çeherry domates
- 1 çorba kasesi rendelenmiş domates
- Bir küçük kâse ince ince doğranmış maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- Karabiber
- Bir miktar zeytinyağı
Fırında levrek nasıl yapılır?
Öncelikle patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Daha sonra fırın tepsisinin dibini yağlayıp patatesleri döşeyelim. Patateslerin üzerine bir miktar tuz ve karabiber ilave edip, sarımsakları dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin.
Levreklerin arasına defne yaprağı yerleştirip patateslerin üzerine koyun. Diğer malzemeleri balıkların çevresine dilimleyerek yerleştirin. En son balıkların üzerine limon dilimleri yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Üzerini folyo ile kaplayıp 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirin. İndirmeye yakın folyoyu kaldırıp levreklerin üzerinin bir miktar kızarmasını sağlayın.
Afiyet olsun.
19.01.2024 02:00:15