Balık Tarifleri Çipura

Balık tarifleri çipura, balık omega 3 bakımından zengin olan bir besindir. Çocuklara ufak yaşlarda balık sevdirmek onların sağlığı açısından önemlidir. Büyük küçük herkesin haftada iki kere balık tüketmesinde son derece fayda vardır. Balık tarifleri çipura ile sevdiklerine güzel çipura tarifleri hazırlayabilirsiniz. Buyurun tariflerimiz.

Sebzeli Çipura İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet orta boy çipura
  • 4 tane patates
  • 4 tane kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 250 gr kereviz sapı
  • 2 tane havuç
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber
  • 2 limon
  • 3 dal kekik

Sebzeli Çipura Nasıl Yapılır?


Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra havlu kâğıt ile bir güzel kurulayın.
Ardından bir kâsenin içerisine alın. Üzerine tuz, sıvıyağ, sarımsak, kekik ve limon suyu ilave edip harmanlayın. Marine edilmiş balıkları buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Verilen süre içerisinde bekletilen balıklar sosu içerisine çekecektir ve daha lezzetli olacaktır. Bekletilen balıkları buzdolabından alın ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Etrafına kereviz saplarına serpiştirin. Patateslerin ve havuçların kabuklarına soyup orta büyüklükte ay şeklinde veya yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Sebzeleri de balıkların etrafına dizin. Mantarın saplarını alın dilimlemeden tüm haliyle fırın tepsisine yerleştirin. Balıkları beklettiğiniz sostan kalanını tekrar balıkların üzerine gezdirin ve tekrardan tuz serpiştirin tepsiyi fırına gönderin.
Arzu ederseniz tepsisinin içerisine bir fincan sıcak su gezdirebilirsiniz. Bu balıkların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yemeği yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Verilen sürenin ardından pişmiş olan balıkları fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Folyo Kağıdında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 tane çipura
  • 1 tane limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 2 tane defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik ve biberiye
Folyo Kağıdında Çipura Nasıl Yapılır?

Çipuraları temizleyin ve iyi bir şekilde yıkayıp suyunu süzdürün. Suyunun iyi süzülmesi için de kevgirin içerisine alıp bekletin veya havlu kâğıt ile kurulayın. Çukur bir kâsenin içerisine zeytinyağı ilave edin ve balıkları içerisine alıp güzel bir şekilde harmanlayıp yoğurun. Ardından kâseye tuz ve kekik ilavesi yapıp karıştırın. Balıkların iç kısımlarına dilimlenmiş sarımsak ve defne yaprağı ilave edin. Limonu yıkayıp ince olacak şekilde dilimleyin ve balıkların içerisine alın. Fırın tepsisi veya borcamın içerisine folyo kâğıdı yerleştirin. Üzerine balıklarını dizin ve etrafına biberiye ile kekik serpiştirin. Balıkları folyoya sarın ve 185 derecelik fırına tepsiyi gönderin. Yaklaşık 20 dakika kadar balıkları folyo ile fırında pişirin. Sürenin ardından folyonun içerisinden balıkları alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Tereyağında Çipura İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 tane orta boy çipura
  • 125 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 fiske karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 limon suyu
  • 3 diş sarımsak
Tereyağında Çipura Nasıl Yapılır?

Balıkları öncelikle temizleyerek işe başlayın. Bunun için balıkların baş kısımları ile karın kısmından kesip iç kısmını temizleyin. Ardından güzel bir şekilde soğuk suyun altında yıkayın. Yıkanan balıkları kurulayın veya kevgirin içerisine alıp suyunu süzdürün. Diğer taraftan 3 diş sarımsağın kabuklarını temizleyin ve rende ile rendeleyin. Arkasından karabiber, kekik, zeytinyağı ve tuzu balıkların üzerine sarımsaklar ile ilave edip harmanlayın. Birkaç saat balıkları bu şekilde bekletin ve mümkün oldukça buzdolabında bekletmeye dikkat edin. Akabinde tavanın içerisine tereyağı ilave edip kızdıralım. Balıkları unladıktan sonra ısınmış olan tereyağının içerisine alıp arkalı önlü kızartın. Kızarmış olan balıkları servis tabağının üzerine alın ve etrafına piyazlık doğranmış kuru soğan ve maydanoz yaprakları ile sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:31:44
Balık Tarifleri Çipura ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Tarifleri Çipura Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Balık Tarifleri Çipura"
Merhaba mevsim itibari ile lezzetli olur dedik çipura aldık. Buradaki tarifi beğendim ancak kereviz sapı bulamadım. Koymasam sorun olur mu?
Işınsu . 01.10.2018 14:45:50

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024