Balık Nasıl Kızartılır

Balık Nasıl Kızartılır, Balık suda yaşamını sürdüren susuz kalınca ölen ve sürekli su altında beslenen bir tür hayvan olmaktadır. Birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Fakat balıkların hepsi yenmemektedir. Örneğin kılçığı çok olan balığı hemen hemen kimse kızartıp yemez. Daha çok kılçıksız balıklar kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bir de balık kızartmasını hemen hemen her bayan yapmamaktadır.
Çünkü balık başlı başına zahmetli ve zor bir yemek türü olmaktadır özellikle balık pişen evden 2-3 gün boyunca rahatlıkla koku çıkmamaktadır. Bu da bayanları olumsuz yönden etkilediği için bahçesi olmayan kişiler çok kızartma tercih etmemektedir. Fakat balık zihni geliştirmekte ve kişiye vitamin vermektedir bu nedenle mutlaka sıklıkla tercih edilmelidir. Balık kızartması yapılmadan önce çok temiz bir şekilde yıkanmalı ve uzun süre terbiyesi yapılmalıdır. Bir de balık kızartması tercih edileceği zaman taze tercih edilmesi daha çok lezzetli olmaktadır. Bir de kızartma yapılıyor ise büyük balıklar bölünerek küçükleri ise tüm olarak kızartılır. Kızartma yaparken püf nokta ise balığın tavaya yapışmaması için una güzelce bulanması gerekmektedir. Örneğin bazı balıkların kızartılması oldukça eğlenceli olmaktadır. Hamsi, mezgit ve istavrit gibi küçük olan balıkları kızartırken tavadaki yağ iyice kızdırılır ve aynı zamanda balıklar unlanarak kızdırılmış olan yağın içerisine bırakılır. Balıklar isteğe bağlı tek tek de çevrilebilir fakat omlet gibi tavanın ağzı düz bir kapak ile kapatılarak ters çevrilir ve tekrar kapağa çevrilen balıklar tavaya bırakılır.
Kızartılan balıklar daha sonra kızardıktan sonra servise sıcak sıcak bırakılır ve lezzetli ikram sağlanır.

Balık nasıl kızartılır denildiğinde ise vereceğim tarif ile kendinizden bir şaheser yaratabilirsiniz. Size önemli bir bilgi ise kızartılacak olan balıklara tuz, limon suyu veya karabiber ekleyebilirsiniz ve bu şekilde 15 dakika bekletip daha sonra kızartabilirsiniz. Daha lezzetli sonuçlar vermektedir. Balıklar boynunun altından karnına kadar yarılıp içi temizlenerek kuyruğu ve yüzgeçleri bir makas yardımı ile kesilir. Balıkların her iki taraflarındaki etleri, uzunlamasına doğru ortasındaki kalın kılçık hizasından kesilerek çıkartılır. Kuyruk kısımlarından et ile deri bıçakla birbirinden ayrılır. Bıçağın yüz tarafı deri kısmına doğru bükülerek deri yüzülür ve dilimlenir. Kesilen balıklar una batırıldıktan sonra dibi düz olan bir tavanın içerisinde kızaran yağa bırakılarak kızartılır. Örneğin canınız balık istedi pratik çözüm olarak 1 kilo hamsi ya da istavrit, 1 tabak mısır unu ve ayrıca bir miktar sıvı yağ kullanın. İlk olarak balıklar iyice yıkanır ve una mısır ununa belenir. Daha sonra kısık ateşte kızdırılan yağa balıklar koyulur ve eşit şekilde kızartılır. Kızarma sırasında üzerine limon sıkılarak tadı daha da lezzetlenir.
21.01.2024 05:46:35
Balık Nasıl Kızartılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Nasıl Kızartılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Nasıl Kızartılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024