Balık Mezeleri

Balık Mezeleri, Ülkemizde özellikle batı kesimlerde çok sevilen ve insanlar tarafından oldukça çok tüketilen birçok balık meze vardır. Balık meze çok bol tüketilen ve birçoğunun restoranlarda kolay bir şekilde bulunabileceği bir yiyecek türüdür. Son derece kolay yapılışlarının yanında aynı zamanda sofralarınızı süsleyecek bir lezzet olması da aslında sizler için büyük avantajlardan biridir.
Balık meze, her yemeğin yanında yenilemez. Bu nedenle balık mezelerin sofrada bulunan yemeklere göre en doğru şekilde seçilmesi misafirlerinize sunacağınız yemeğin ve mezenin lezzetini direk olarak etkileyecektir. Balık meze yapılışında en çok zorlanabileceğiniz durum tabi ki malzemelerdir. Balık meze yapılışında biraz bol malzeme çeşidi kullanılmaktadır. Bu nedenle malzemelerin temini son derece önemlidir.

Acılı karides mezesi


İlk mezeye örnek olarak acılı karides mezesini örnek verebiliriz. Acılı karides; Balık mezeleri arasında son derece sevilen ve hemen hemen her balık restoranında bulabileceğiniz mükemmel lezzetlerden biridir. Acılı karides özellikle acı severler tarafından çok fazla tüketilen ve insanların mezeden beklentilerini tam olarak karşılayabilen bir balık mezesidir.

Acılı karides mezesi malzemeleri

  • 250 Gram kadar karides (Orta boy yeterlidir),
  • 4 diş kadar ya da isteğe bağlı sarımsak,
  • İki çay kaşığı pul biber, (İsteğe göre arttırılabilir)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı su
  • Son olarak bir miktar tuz

Acılı karides mezesi nasıl yapılır?


Öncelikle karideslerin kafalarını çiğken koparın, daha sonda kabuklarını tamamen soyun.
Bu işlemi biraz detaylı yapın. Ardından sırtındaki bağırsakları da tam olarak çıkardıktan sonra bir kap içerisine düzenli bir şekilde dizin. Bu işlemi ısıya dayanabilecek bir kap içerisine yapmalısınız. İnce ince doğramış olduğunuz sarımsakları bu karideslerin üzerine serpiştirin ve ardından zeytinyağını tüm karidesler ile temas ettirerek gezdirin. Daha sonra suyu ekleyerek pul biber serpiştirin. Bu şekilde fırına atın ve kurutmadan sıcak tutmaya çalışın artık karides meze hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Balık mezesi

Son derece sevilen bir mezedir ve birçok yemeğin yanında insanların severek tüketebileceği bir yiyecektir. Üstelik yapılışının son derece kolay olması bu mezeyi insanlara sevdirmektedir.

Balık Mezeleri Malzemeleri
  • Bir su bardağı haşlanmış balık ve bir miktar tuz,
  • Birkaç dal dere otu ve altı adet taze soğan,
  • İki adet sivri biber ve bir yemek kaşığı salatalık turşusu,
  • Son olarak yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limon
Balık Mezeleri Nasıl Yapılır?

Öncelikle balıklar iyice haşlanmalıdır. Çiğ kalması lezzet kaybına neden olabilir. Haşlama işleminin ardından deri tamamen soyulmalıdır. Asi halde bu durumda yine lezzet kayıplarına neden olabilmektedir. Bu işlemden sonra balığın kılçıklarını da ayıkladıktan sonra yarım parmak boyutlarında balıkları dilimlere ayırın. Diğer aşamada ise biberi, dere otunu, soğanı halka şekillerinde dilimleyin. Bunun ardındansa salatalık turşusunu ince ince doğrayın ve bir kp içerisinde iyice karıştırın. Bu karışım üzerine zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek afiyetle yiyin.

20.01.2024 04:39:01
Balık Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Mezeleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024