Balık Mevsimi

Balık Mevsimi, ülkemiz olarak 3 tarafı su ile çevrili bir ülke olarak ele alındığı takdirde balık çeşitleri olarak zengin bir ülkeye sahibiz. Fakat balıkların her birinin çeşidi olarak ayrı aylarda daha bol ve taze bir şekilde üretildiği de bir gerçektir. Balıkların taze tüketilmesi için her balığın zamanını iyi bilmeliyiz. Aksi takdirde bayat balıkları tüketebiliriz.

Balıkların mevsimlere göre farklılık göstermesinin sebepleri; her balık çeşidinin yumurtlama zamanları farklıdır ve buna bağlı olarak balık avlanma süreleri değişkenlik göstermektedir. Ayrıca balıkların yaşam koşullarına bağlı olarak göç etmeleri sırasında ülkemizde geçtiği sırada yakalanırlar. Bununla birlikte her balık için gerekli olan denizin ısı değerleri ve tuz değerleri değişkenlik gösterdiğinden üremeleri de buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı her balığın mevsimi farklıdır. Sizde tükettiğiniz balıkların taze olmasını istiyorsanız ve balık avına çıkacaksanız oltanıza takılacak balıkları tespit etmek ve buna bağlı olarak balık avlamaya çıkmak için sizler için senenin her ayına bağlı olarak ülkemizde yetişen balık türlerini gruplar halinde açıklayacak olursak;

Balık Mevsimi Ocak; balık mevsimi ocak ayı, taze ve tam balık istiyorsanız ilk sırada hamsi ile kefal yer alır. Buna bağlı olarak lüfer, palamut uskumru gibi kış aylarının balıkları tazeliği korumaktadırlar. Bunların yanında çinakop, mezgit. Tekir ve kırlangıç diğer en çok tüketilen ve üretilen balıklar arasındadır.

Balık Mevsimi Şubat; balık mevsimi şubat ayı, kalkan balıkları mevsimin başlangıcıdır. Buna bağlı olarak kefal, tekir ve gümüş balığı oldukça fazlasıyla taze bir şekilde tüketilen aydır.

Balık Mevsimi Mart; balık mevsimi mart ayı, kalkan, lüfer ve kefalin en lezzetli ve taze olduğu dönemdir. Bundan dolayı, mart ayının en fazla tüketilen balık türlerindedir. Bu balıklara ek olarak gümüş balığı ve palamutta tüketilmektedir.

Balık Mevsimi Nisan; balık mevsimi nisan ayı, genel olarak kalkan balıkların mevsimidir. Kalkan balıkların en bol olduğu balık mevsimidir. Kalkanın yanında mercan, levrek ve kırlangıçta oldukça fazla tüketilmektedir.

Balık Mevsimi Mayıs; balık mevsimi mayıs ayı, genel olarak taze tüketilen balıklar; dil balığı, tekir, levrek, kılıç, iskorpit ve barbunya taze bir şekilde tüketilebilir.

Balık Mevsimi Haziran; balık mevsimi haziran ayı, balıklar için pek uygun bir ay değildir. Yumurtlama süreci ve buna bağlı olarak avlanma yasağından dolayı çok balık çeşidi bulamayabilirsiniz. Balık mevsimi haziran ayı için taze bulabileceğiniz balık türleri; levrek, barbunya tekir eşkir ve mercan balıklarını taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Balık Mevsimi Temmuz; balık mevsimi temmuz ayı, genel olarak bulabileceğiniz en taze balık çeşidi sardalya balıklarıdır. Sardalya balıklarına ek olarak, istavrit ve uskumru balıklarını da taze bir şekilde bulabilirsiniz.

Balık Mevsimi Ağustos; balık mevsimi ağustos ayı, palamut (Çingene palamudu) ve sardalya balıkların en bol ve taze oldukları mevsimdir. Buna bağlı olarak izmarit balığı ile kılıç balığı da taze bir şekilde tüketilebilir.

Balık Mevsimi Eylül; balık mevsimi eylül ayı, palamut ile sardalyanın en bol dönemdir. Bunların yanında en taze bulabileceğiniz diğer balık türleri; kılıç, istavrit ve kırlangıç balıklarını taze olarak tüketebilirsiniz.

Balık Mevsimi Ekim; balık mevsimi ekim ayı, balıkların bereket ayı olarak adlandırılan aydır. Palamut, lifer, istavrit, tekir, barbunya, levrek, mercan vb. Gibi balıkların denizlerde en bol olduğu dönemdir ve bu balık türlerini en taze olarak tüketebileceğiniz aydır.

Balık Mevsimi Kasım; balık mevsimi kasım ayı, ekim ayının devamı olarak nitelendirilir ve aynı şekilde belirtilen balıklar tazeliği korumakta ve bolluğuna devam etmektedir. Bu ay özellikle uskumrunun bol ve taze olarak tüketildiği ay olarak da geçer.

Balık Mevsimi Aralık; balık mevsimi aralık ayı, özellikle çingene palamudu, uskumru ve hamsinin en taze oldukları mevsimdir. Bunların yanında ek olarak lüfer, torik ve tekir balıklarının en taze ve en bol olduğu mevsimdir.
19.01.2024 06:19:48
Balık Mevsimi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Mevsimi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Mevsimi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024