Balık Köftesi

Balık köftesi, köfte denildiği zaman hepimizin aklına kıyma ile yapılan köfte tarifleri gelir fakat bu tarif onlardan farklı ve en az onlar kadar lezzetli farklı tariflerden biridir. Balık köftesi oldukça lezzetli sağlıklı ve hafif tatlardan biridir akşam yemeklerinde ana yemek olarak tüketilecek olan iyi tariflerden biridir. Balık köftesinin yapımı için levrek somon mezgit palamut gibi balıkları tercih edebilirsiniz.
Balık seçimi oldukça önemlidir beyaz etli balıklar ile yapılınca daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca köftenin harcı için kullanılacak baharatların da iyi seçilmesi gerekir ve köfteler yapıldıktan sonra buzdolabında dinlendirilmelidir bu şekilde yapılan köfte gayet lezzetli olacaktır ayrıca bu köfte yapılıp derin dondurucuda altı aya kadar saklanabilir ve acil durumlarda kızartılarak hemen hazır bir yemek olur.

Balık köftesi yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kılçığı ve derisi alınmış balık eti
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Bir yumurta
  • Üç adet sarımsak
  • Bir su bardağı doğranmış maydanoz
  • Bir su bardağı ekmek içi
  • Birkaç tane defne yaprağı
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Bir su bardağı galeta unu

Balık köftesi nasıl yapılır?


Öncelikli olarak balıklar temizlenmemişse iyice derisini temizleyip kılçıklarını çıkarıyoruz. Temizce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su koyuyoruz tencereyi ocağa alıp altını açıyoruz balıklar haşlanmaya başlıyor.
Üzerine birkaç tane defne yaprağı atıp beş dakika kadar haşlıyoruz. Balıklar haşlanınca çıkarıp suyunu süzüyoruz ve süzgece alıyoruz iyice süzülmesini sağlıyoruz. Diğer taraftan bir adet kuru soğanı soyup rendeliyoruz acı suyunu sıkıp derin bir kaba alıyoruz üzerine bir su bardağı kadar ince maydanoz doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Karabiber tuz ve kimyonu ilave edil ekmek içini robottan çekip onu da ekleyelim son olarak bir yumurta ve üç diş sarımsak ezilip eklenir ve karıştırılır ardından süzülen balıklar küçük küçük parçalanır ve kaba alınır. İyice yoğrulunca üzeri kapatılır ve buzdolabına konulup bir saat kadar dinlendirilir. Bir saat sonra dolaptan çıkarılan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir tüm köfteler hazır olunca kızartma tavasına sıvı yağ konulur ve altı açılır bir su bardağı galeta unu bir tabağa alınır ve köfteler una bulanarak yağda kızartılır ve ardından sunum tabağına alınarak servis edilir.
19.01.2024 06:34:26
Balık Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Balık Köftesi"
Evse çocuklarım Balıklıgöl’deki yemiyor ve sevmiyorlar. Bakışın bünyesinde bulundurduğu protein ve omega için çocuklarımın sağlıklı gelişimi için balık yemesi gerektiğini biliyorum. Acaba balık köftesi yapsam balık tadını almasan yerler mi? Balığın tadını bastırabileceğim başka bir baharat daha var mı?
Bihter . 02.10.2018 08:08:44

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024