Balık Kızartma
Balık kızartma, balığın en sevilen ve en çok tercih edilen hazırlama seçeneklerinden bir tanesidir. İri balıkları ızgara da veya fırında hazırlayabilirsiniz fakat hamsi ve İstavrit gibi ufak balıkları tüketmenin en lezzetli yolu kızartmakdır.
Balığı kızartmadan önce ayıklayıp hazır hale getirmek gerekir. Kızartacağınız balık hamsi veya istavrit ise öncelikle başlarını kopartıp karın içini çıkardıktan sonra kanları tamamen temizlenmesi gerekiyor.
Daha sonra bol tuz ile tuzlandıktan sonra en az tuzunu çekip suyunu tamamen atması için bir süzgecin içinde iki saat bekletilir.
Balık Kızartma Malzemeleri- 1 kilo hamsi
- 1 çorba kasesi un
- 1 çay fincanı sıvı yağ
- 1 adet limon
Balık Kızartma Nasıl Yapılır?
Öncelikle geniş bir tepsinin içine un tamamen boşaltılır. Daha sonra balıklar teker teker una bulanır. Balık tavasına zeminini kaplayacak kadar sıvı yağ atılır ve bir miktar kızartılır. Hamsiler tavanın içine sıralı halde ve yuvarlak şekilde sıralanır. Orta ateşte kızartılır. Unun sayesinde balıklar birbirine yapışacaktır. Buda balıkları hep beraber çevirmenizi kolaylaştırır. Altı kızarınca çevirerek üstüne bir miktar kızarttıktan sonra balıkları servis tabağına çıkartabilirsiniz. Kalan balıkları da aynı şekilde kızarttıktan sonra fazla soğumadan limon ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:43:33
Balık Kızartma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|