Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi, Kış aylarının vazgeçilmesi olan çorba çeşitlerinin arasına balık çorbası da yer almaktadır. Zengin vitamin kaynağı olması ve lezzetli olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Balık çorbası için kullanılacak balık çeşidi kişilerin isteğine göre değişmektedir. Balık çorbasının yapılışı şu şekildedir;

<
H2>Malzeme Listesi
  • 1adet orta boy deniz levreği
  • 2 adet yemeklik orta boy soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet orta boy yemeklik patates
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy limon
  • 2 adet yumurta sarısı

Balık Çorbası Nasıl Yapılır?


Balık çorbası için orta büyüklükte bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suyunuz kaynarken diğer taraftan balıklarınızı temizleyin. Temizlediğiniz balığı kaynayan suyun içine koyun. Daha sonra bir adet soyup temizlediğiniz soğanı ilave edin. Haşlanan balık ve soğanı bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Balık suyunu içinde tanecikler kalmaması için süzgeçten geçirin. Daha sonra patatesi, havucu ve bir adet soğanı ve sarımsakları soyup küp-küp doğrayın. Maydanozları ayıkladıktan sıra ince kıyım yapın. Daha sonra haşladığınız balığı biraz soğuduktan sonra kılçıklarını ayırıp etini küçük parçalar halinde ayırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra doğradığınız patates, havuç ve soğanları balık suyunun içine ilave edin.
Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kabın içine yaklaşık bir kepçe kadar balık suyundan alın. İçine unu ilave ederek karıştırın.

Balık suyunun biraz ılık olması gerekmektedir. Eğer balık suyu sıcak olursa unun topak haline gelebilir. Sulandırdığınız unu sebzelerin üzerine boşaltarak yavaş yavaş karıştır. Yaklaşık iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğiniz balığı ve maydanozları ilave ederek kaynatın. Balık suyu az ise sızak su ilave edebilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan bir miktar alıp ayrı bir kaba koyun. İçinde 2 adet yumurta sarısını ve limon suyunu sıkıp ilave edip çırpın. Daha sonra hızlı hızlı karıştırarak çorbanın içine ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Böylece balık çorbanız servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:23:53
Balık Çorbası Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Çorbası Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Balık Çorbası Tarifi"
Ben evden köşe günleri gripten korunmak için balık çorbası yapıp bolclimonla beraber tüketmek istiyorum. Bizim bıçuralarda balık çorbası yaygın olmadığı için saha önce hiç yapmadım. Bana güzel bir balık çorbası yapmam için tarif verir misiniz?
Ali . 28.10.2018 13:45:39

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024