Balık Çorbası Tarifi, Kış aylarının vazgeçilmesi olan çorba çeşitlerinin arasına balık çorbası da yer almaktadır. Zengin vitamin kaynağı olması ve lezzetli olması nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. Balık çorbası için kullanılacak balık çeşidi kişilerin isteğine göre değişmektedir. Balık çorbasının yapılışı şu şekildedir;
<
H2>Malzeme Listesi
1adet orta boy deniz levreği
2 adet yemeklik orta boy soğan
6 su bardağı su
1 adet orta boy yemeklik patates
1 adet havuç
1 demet maydanoz
2 diş orta boy sarımsak
Bir tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 adet orta boy limon
2 adet yumurta sarısı
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?
Balık çorbası için orta büyüklükte bir tencereye su koyun ve kaynatın. Suyunuz kaynarken diğer taraftan balıklarınızı temizleyin. Temizlediğiniz balığı kaynayan suyun içine koyun. Daha sonra bir adet soyup temizlediğiniz soğanı ilave edin. Haşlanan balık ve soğanı bir kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Balık suyunu içinde tanecikler kalmaması için süzgeçten geçirin. Daha sonra patatesi, havucu ve bir adet soğanı ve sarımsakları soyup küp-küp doğrayın. Maydanozları ayıkladıktan sıra ince kıyım yapın. Daha sonra haşladığınız balığı biraz soğuduktan sonra kılçıklarını ayırıp etini küçük parçalar halinde ayırın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra doğradığınız patates, havuç ve soğanları balık suyunun içine ilave edin.
Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir kabın içine yaklaşık bir kepçe kadar balık suyundan alın. İçine unu ilave ederek karıştırın.
Balık suyunun biraz ılık olması gerekmektedir. Eğer balık suyu sıcak olursa unun topak haline gelebilir. Sulandırdığınız unu sebzelerin üzerine boşaltarak yavaş yavaş karıştır. Yaklaşık iki taşım kaynadıktan sonra didiklediğiniz balığı ve maydanozları ilave ederek kaynatın. Balık suyu az ise sızak su ilave edebilirsiniz. Daha sonra çorbanın suyundan bir miktar alıp ayrı bir kaba koyun. İçinde 2 adet yumurta sarısını ve limon suyunu sıkıp ilave edip çırpın. Daha sonra hızlı hızlı karıştırarak çorbanın içine ilave edin. Yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Son olarak tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Böylece balık çorbanız servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 04:23:53
Balık Çorbası Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben evden köşe günleri gripten korunmak için balık çorbası yapıp bolclimonla beraber tüketmek istiyorum. Bizim bıçuralarda balık çorbası yaygın olmadığı için saha önce hiç yapmadım. Bana güzel bir balık çorbası yapmam için tarif verir misiniz? Ali . 28.10.2018 13:45:39
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024