Balık Avı Teknikleri

Balık Avı Teknikleri, balık avı günümüzde çalışma temposu ve stresli ortamların artmasına bağlı olarak hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Hatta balık avı, hobi olmaktan ziyade artık bağımlılık yapmakta ve hayatımızda olmazsa olmazlar arasındadır. Balık avı, kendimize vakit ayırma ve bolca düşünme ortamından dolayı bir nevi eczanelerde ve hiçbir yerde bulamayacağınız rakamlarla satın alamayacağınız, ruhunuzu dinlendiren ve psikolojik tedavi olarak da gösterilebilir.
Balık avına çıkmadan önce gerekli ön hazırlık yapmadan ve bilinçsiz bir şekilde çıktığınız takdirde balık avı sıkıcı bir hal alabilir. Çünkü balık avında yakaladığınız balıkların sayısı arttıkça daha zevkli bir hal almaktadır. Aksi takdirde balık avı sizin için sıkıcı bir hal alabilir. Bundan dolayı, son derece bilinçli bir şekilde ön hazırlığınızı yapmalı ve balıklar hakkında bilinmesi gerekenleri iyi araştırmalısınız. Balık avı teknikleri hakkında ilk olarak balık avlamaya çıkmadan önce her olumsuzluğu göz önünde bulundurarak gerekli ekipmanları sağlamalı ve diğer bir aşama ise balık avına çıkacağınız zamanı ve yeri iyi seçmelisiniz. Aksi takdirde eli boş bir şekilde evinize dönebilirsiniz. Buda takdir edersiniz ki hiç istenmeyen bir durumdur. Balık avı tekniklerini aşama olarak ayrı başlıklar altında açıklayacak olursak;

Balık Avı Tekniklerinde Ön Hazırlık Aşaması


Balık avı tekniklerinde ön hazırlık aşaması oldukça önemlidir. Gerekli ekipmanlarını hazırlamalısınız.
Bunlar; misina, kamış, olta ve balık yemleri vb. Gibi ekipmanlarınızı en uygun bir biçimde hazırlamalısınız. Bundan dolayı bu ekipmanları ve önemlerini ayrı başlıklar halinde açıklayacak olursak;

Balık Avı Tekniklerinde Kullanılan Misina ve Oltaların Seçimi


Balık avı tekniklerinde kullanılan misinalar ve oltaları iyi tespit etmelisiniz. İlk olarak balık avına ilk defa çıkacaksanız: Belirtmek gerekirse, misinalarınızı piyasada bulunan ince kalitesiz ve ucuzlarını tercih etmemelisiniz. İlk başlayanlar için ve genel olarak misinaların ebat olarak 0,25 mm kalınlıklarında olan misinaları tercih etmelisiniz ve sağlam olanları tercih ediniz. Balık avı sırasında oltanıza büyük bir balık rast gelebilir. Böyle bir durumda sağlam olmayan misinalar hemen kopmaktadırlar. Buda sizin için hezimet olabilir ve balık avınızı yarıda kesebilirsiniz. Bundan dolayı, misinalarınızı iyi seçmelisiniz. Her türlü kötü durumu göz önünde bulundurunuz. Ayrıca misinalarda bir diğer dikkat etmeniz gereken, oltada çekerken ve atarken toplanmaması ve karışmamasına dikkat ediniz. Bunun içinde sağlam ve kaliteli olanları tercih etmelisiniz. Misinaların ucunda bulunan kurşunların ise birçok gramajları mevcuttur. En ideal kurşun ağırlığı 75 gr. Olanlarıdır. Oltalar ise dikkat etmeniz gereken oltanın ucundaki kamışların sağlam olmasından emin olmalısınız. Balıklar özellikle büyük balıklar oltaya takıldıklarında çırpınırlar ve bu da kendi ağırlıkları dışına çıkarak daha çok basınç yapmaktadır. Bu şekilde yapmış oldukları kuvvet ile dahada ağır basmaktadır. Bundan dolayı, kamışlarınız sağlam değilse kırılabilir ve kamışların uzun olanlarını tercih ediniz. Kamışlar minimum 2.5 metre kadar uzamalıdır. Çünkü misinaların ucundaki kurşunları denize doğru savuracağınızdan, daha ileri gitmesini sağlamalısınız ve oltanızın makarasını dolamak için sapları kaygan olmamalıdır. Balık tutma işleminde ve yosunlara eliniz bulacağından kaygan olması sizin için iyi olmaz.

Balık Avı Tekniklerinde Kullanılan İğneler ve Balık Yemleri


Balık avı tekniklerinde kullanılan iğneleri ve balık yemlerini, genel olarak hedeflediğiniz balıklara göre tespit etmelisiniz. Yani her mevsimin ayrı balık türü vardır ve buna bağlı olarak bulunduğunuz konumda yaygın olan balıkları iyi tespit etmelisiniz. Çünkü oltanın ucuna takacağınız iğnelerin birçok farklı ebatları mevcuttur. Balık avı tekniklerinde kullanacağınız iğneler küçük balıklar için ve büyük balıklar için çeşitleri mevcuttur. Bundan dolayı, yanınızda tümünü götürmeniz de fayda vardır. Çünkü küçük balıklar büyük iğneye gelmeyeceği gibi küçük iğnelerde büyük balıklar için hiçbir etki yaratmaz. Balık yemleri ise önemli bir detaydır. Birçok balık yemleri mevcuttur. Fakat en çok balık avında başarı sağlayan balık yemi canlı balık yemleridir. Unutmamalısınız ki balıklar özellikle büyük balıklar çok uyanık canlılardır. Kendilerini güvende hissetmedikleri sürece asla oltaya atlamazlar. Bunun için canlı balık yemlerini tercih etmelisiniz.
20.01.2024 16:36:11
Balık Avı Teknikleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balık Avı Teknikleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balık Avı Teknikleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024