Akvaryum Balık Türleri

Akvaryum balık türleri, okyanuslarda hayatını sürdüren balıklardan derelere ayrıca su birikintilerine denli bin bir balık çeşidi vardır. Akvaryumlarla ilgilenme durumda olan bizler bu türler arasında oldukça çok miktarda küçük sayılabilecek bir kısım ile ilgilenmemekteyiz. Burada en çok bilinen türler hakkında kısa bilgilendirmeleri bulabilirsiniz.

Akvaryumlarda beslediğimiz balık çeşitleri teknolojinin ilerlemesiyle artmıştır. Bundan 50 sene öncesinde birkaç tür balık tanklarda yaşatılabilirken şu an bütün balıklar uygunluğuna bakılırsa tanklarda bakılabilmektedir.

En fazla beslenen akvaryum balık çeşitleri


En çok bilinmekte olan akvaryum balıklarını Astronot balığı, Benekli çöpçü balığı, Cam kedibalığı, Cüce gurami, Cüce vatoz, Diskus, Gökkuşağı balığı, Japon balığı, Kakadu cichlid, Kavgacı Siyam balığı, Kılıçkuyruk, Lepistes, Neon Lambası Lambası tetra, Plati, Rasbora, Sarı Prenses, Tilapia, Tilapiini, Zebra balığı, Öpüşen gurami ve İnci gurami olarak sıralayabiliriz.

Mollienesia sphenops (Kara Moli)

  • Anavatanı: Ortada Amerika bölümünün sakin nehirleri, nehrin denizle buluştuğu bölgeler
  • Beslenme Biçimi: Kuru yemler, Yosunlar, Kalifiye dondurulmuş tübifex kurdu içermeyen yemler
  • Davranış Biçimi: Barışcıl Bizzat Türlerine Davranısı: Üreme dönemlerinde belli belirsiz çatışmalar yaşanabilir
  • Üreme: Dinamik doğum (Yumurtanın balığın karnından ayrıldıktan anında anında ardından yırtılması ile)
  • Sıcaklık: 20-28 C
  • En Fazla Miktarda Büyüdüğü Boy: 12 cm
  • Su Sertliği: 10-25
  • PH: 7-7,8
  • Genel Yorum: Akvaryumların üst-orta kesimlerini dolduran ve aktif davranış eden tutum biçimleriyle İlgi çeken tropik balıklardır.
    Yem ile ilgili seçici olmamakla beraber biyolojik ortamın oturmasıyla kayalarda, bitkilerde meydana gelen yosunları da iştahla tüketirler. Ilımlı bir balıktır.

Poecilia latipinna (Ay Moli)

  • Anavatanı: Ortada Amerika bölümünün sakin nehirleri, nehrin denizle buluştuğu bölgeler
  • Beslenme Biçimi: Kuru yemler, Yosunlar, Kalifiye dondurulmuş tübifex kurdu içermeyen yemler
  • Davranış Biçimi: Barışcıl
  • Kendi Türlerine Davranışı: Üreme dönemlerinde belli belirsiz çatışmalar yaşanabilir
  • Üreme: Dinamik doğum (Yumurtanın balığın karnından ayrıldıktan anında anında ardından yırtılması ile)
  • Sıcaklık: 20-28 C
  • En Fazla Miktarda Büyüdüğü Boy: 12 cm
  • Su Sertliği: 10-25
  • PH: 7-7,8
  • Genel Yorum: Molly türünün seleksiyonu olduğu amaçlı olarak özellikleri bir fark yoktur. Akvaryumların üst-orta kesimlerini dolduran ve aktif davranış eden tutum biçimleriyle İlgi çeken tropik balıklardır.
Poecilia reticulata (Lepistes)
  • Yaşadığı Bölge: Ortada Amerika
  • Büyüklük: Erkekler 3cm, dişler 6cm.
  • Renk: Kırmızı, mavi, sarı, beyaz, pembe.
  • Su Sıcaklığı: 25°-28°C
  • PH: 7-8.5
  • Su Sertliği: Orta-Yüksek
  • Üremesi: Dinamik doğururlar, yavrulaması ve yavruların büyütülmesi kolaydır.
  • Genel Yorum: Lepistesler sebep barışsever yapılarıyla gerekse basit üretilmeleriyle akvaryum severlerin gönüllerinde ve akvaryumlarında taht kurmuşlardır. Birçok oldukça çok miktarda fazla miktarda hobicinin ilk başladığı balık olmuştur.
Xiphophorus helleri (Kılıçkuyruk)
  • Anavatanı: Bütün Ortada Amerika'nın belli belirsiz anaforlu nehirleri
  • Beslenme Biçimi: Etçil-Otçul
  • Davranış Biçimi: Barışsever
  • Üreme: Dinamik doğum
  • Sıcaklık: 20°-28°C
  • En Fazla Miktarda Miktarda Büyüdüğü Boy: Erkekler kuyruk dış 10 cm, dişiler 12 cm cm
  • Su Sertliği: 10°-25°
  • PH: 7.0-8.3
  • Genel Yorum: Cinsiyet ayrımı kuyruklar ve alt yüzgeçler yardımıyla yapılır, en kolayı kuyruktan tespittir, Kuyruğunda kılıç biçimde uzantısı meydana gelen balıklar erkektir. Parazitler aracılığıyla huzursuz edilen ya da yaşlanan dişilerde erkeğe dönüşüm gözlenmiştir.
Carrasius auratus (Japon Balığı)
  • Anavatanı: Asya
  • Beslenme Biçimi: Hem Bir Bir etobur hem bir bir otçul
  • Davranış Biçimi: Barışsever
  • Kendi Türlerine Davranışı: Barışsever
  • Üreme: Düzlük yumurta dökerler, oldukça çok miktarda fazla miktarda sayıda yumurtlarlar.
  • Sıcaklık: 18-24 °C
  • En Fazla Miktarda Büyüdüğü Boy: 20 cm
  • Su Sertliği: Ortada
  • PH: 7-8
23.01.2024 03:05:45
Akvaryum Balık Türleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Akvaryum Balık Türleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Akvaryum Balık Türleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceği...
Devamını Oku

Turna Balığı Nasıl Pişirilir

Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından e...
Devamını Oku

Tirsi Balığı

Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marma...
Devamını Oku

Challenger Köpek Balığı

Challenger köpek balığı, bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum orta...
Devamını Oku

Balık Küspesi Nasıl Yapılır

Balık Küspesi Nasıl Yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadı...
Devamını Oku

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında ço...
Devamını Oku

Karakulak Balığı

Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak d...
Devamını Oku

Köpek Balığı Karaciğer Yağı

Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barı...
Devamını Oku

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi ...
Devamını Oku

Karagöz Balığı

Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. ...
Devamını Oku

Sargoz Balığı

Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya ...
Devamını Oku

Melanur Balığı

Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 Cm'dir. 40-45 c...
Devamını Oku

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya da...
Devamını Oku

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağını...
Devamını Oku

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de kullanılan...
Devamını Oku

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bir ba...
Devamını Oku

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilm...
Devamını Oku

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulunu...
Devamını Oku

Mercan Balığı

Mercan balığı, Eti çok lezzetli olmakla beraber mercan balığı genellikle denizlerin kayalık ve taşlık bölgelerinde görülür. Yılın her mevsiminde avl...
Devamını Oku

Balık Pastırması

Balık pastırması, Ege Denizi'nin büyük balıklarından olan akya balığının çemenle birleştirilmesiyle elde edilir. Bu balığın en büyük özelliği, yağsız ette ol...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
Balık Hastalıkları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024