{ "title": "Uskumru Balığı", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/uskumru-baligi.jpg", "date": "21.01.2024 12:47:46", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Uskumru Balığı, Balıklar birden fazla olup sayılamayacak kadar çok çeşitte olmaktadırlar. Balıklar iki gruba ayrılmaktadır. Biri omurgalılar biri ise kemikli balıklar olmaktadır. Balıklar günümüzde bizim birçok vitamin kaynaklarımızdan biri olmaktadır. Mutlaka herhangi biri olursa olsun haftada bir defa balık tüketmemiz gerekmektedir. Balıklar yenildiği zaman zekâyı hızlandırır ve unutkanlığı yok eder bu nedenle balıkta olan omega 3 vitamini her insan için oldukça önemli olmaktadır. Tatlı ve tuzlu su balıkları ise birbirinden oldukça farklı olmaktadır. Örneğin tuzlu su balıkları su içmektedir fakat tatlı su balıkları kesinlikle su içmeye ihtiyaç duymamaktadır. Böylece uskumru balığı ise deniz balığı olmaktadır. Uskumru balığı göçmen bir balık olmaktadır ve eti oldukça kırmızı olmaktadır. Genellikle orta sularda yaşamaktadır ve oldukça yağlı olan bu balık genelde bütün evlerde aralıklarla hazırlanarak yemeklerde bulunur. Uskumru başlığı genel olarak yaz dönemlerinde Karadeniz sularında av yasağı girdiği andan itibaren rahatlıkla yaşamını sürdürmektedir. Böylece yasağın kaldırılmasıyla birlikte yani Ekim ayından sonra Marmara denizine göçünü sağlamaktadır. Ayrıca kış aylarında Marmara denizinde üreme yaparak çoğalmaktadır. Oldukça hassas ve sakin bir balık olmaktadır ve piyasada ise ekonomi durumu da oldukça yüksek olmaktadır.