{ "title": "Tuzda Balık", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/tuzda-balik.jpg", "date": "21.01.2024 21:40:57", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Tuzda Balık, sadece lüks restoranların ve pahalı mekanların menülerinde rastlayabileceğiniz muhteşem lezzette bir balık pişirme yöntemidir. Sizlerde vereceğimiz bu tarif sayesinde sadece usta ahçıların elinden çıkan bu tarifi evinizde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Tuzda Balık Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tuzda Balık Malzemeler:(4 kişilik)
Tuzda Balık Nasıl Yapılır?

İlk olarak balığın iç kısmını çıkararak temizleyelim. Eğer pullu bir balık yapıyorsak pullarını kesinlikle çıkarmayın. Daha sonra suyunu atması için bir süzgecin üzerine alalım. Balık suyunu atarken diğer taraftan tuzumuzu hazırlayalım.

Bunun için geniş bir karıştırma kabının içine tuzun tamamını boşaltalım. Üzerine yumurta aklarını ilave edip hamur yoğurur gibi karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra iki kaşık su ilave edip karıştırmaya devam edelim. Bir iki dakika sonra tuz istenilen kıvama gelecektir.

Fırın tepsisinin dibine alüminyum folyo ile kaplayıp üzerine yaklaşık serçe parmak kalınlığında tuz döşeyelim. Üzerine balıyı, karın kısmı tuz ile temas etmeyecek şekilde yerleştirip, üzerini fazla kalın olmayacak şekilde tuz ile kaplayalım. Kapladığımız tuzun üzerinde çatlak veya hava almasını sağlayacak delik falan olup olmadığını kontrol edip varsa dolduralım.

Balığı 225 derece fırının durumuna göre 40 ya da 45 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra tuz tamamen beton gibi sert olacaktır. Çekiç benzeri sert bir cisim ile kıralım. Balığın pulları alınmadığı için tuzdan çok rahat bir şekilde çıkacaktır. Daha sonra balığın derisini sırt kısmından başlayarak keselim ve çıkartalım. Balık kendi suyunda piştiği için bu işlem de son derece rahat olacaktır. Daha sonra balığı istediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }