{ "title": "Ton Balığı Salatası", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/ton-baligi-salatasi.jpg", "date": "22.01.2024 01:16:16", "author": "NURAY AYDINLI", "article": [ { "article": "Ton balığı salatası, ton balığı ve çeşitli sebzeler kullanılarak yapılır. Omega 3, A, B, C grubu vitaminler ile folik asit bakımından oldukça zengin olan ton balığı salatası, genellikle diyetlerin vazgeçilmez besinleri arasında yer alır. Bir porsiyon ton balığı salatası yaklaşık olarak 152 kaloridir. Ton balığı salatası yaparken, salatanın içerisindeki ton balığı miktarına dikkat etmek gerekir. Çünkü ton balığının içinde cıva bulunur ve civanın insan vücuduna fazla miktarda girmesi, insan sağlığı olumsuz etkiler.

Ton Balığı Salatası Malzemeleri
Ton Balığı Salatası Nasıl Yapılır?

Ton balığı salatasına başlamadan önce bütün sebzeleri yıkayın. Kıvırcıkları, soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Büyük bir salata tabağına doğradığınız malzemeleri ekleyin. Ardından ton balıklarını küçük parçalara bölün. Domatesleri küp şekilde doğrayın. Daha sonra salatalıkları ve biberleri yuvarlak şekilde doğrayın. Kabın içine koyduğunuz karışımın üzerine salatalıkları, biberleri ve domatesleri ekleyin. 4 adet salatalık turşusunu halka şeklinde olacak şekilde doğrayın. Ton balığı salatası için hazırladığınız tabağa ilave edin.

İsteğe bağlı olarak limon suyu ve tuz ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. 2 ayrı servis tabağına elde ettiğiniz karışımı paylaştırın. Ardından elde ettiğiniz salataların üzerine bir kutu mısırı ve bir tutam kekiği eşit olarak serpin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve salatayı süslemek için 4'er adet siyah zeytini tabağın kenarlarına yerleştirin.

Afiyet olsun.
" } ] }