{ "title": "Ton Balığı Kaç Kalori?", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/ton-baligi-kac-kalori.jpg", "date": "20.01.2024 15:22:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Ton balığı kaç kalori, ton balığı beslenmede genellikle konserve olarak tüketilmektedir. Sağlıklı diyet listelerinde en baş köşeyi her zaman balık alır. Balığın düzenli şekilde tüketilmesi aynı zamanda genel sağlık üzerinde de olumlu etkiler yapar. Bu konuda yapılmış araştırmalara göre, haftalık 200 gram balık tüketildiğinde, kalp krizi riski bile %36 oranında düşmektedir. Her zaman elinizin altında bulunduracağınız konserve ton balığı sizlere bu konuda yardımcı olabilir. Tabi bu yararlı etkilerinin yanında ton balığının kaç kalori olduğu konusunda da bilgi sahibi olmalısınız.

Ton balığı protein içerdiğinden, aynı zamanda günlük protein alımınızda yükselir. 100 gram yağı süzdürülen ton balığı 22,5 gram protein içerir. Bu miktar 70 kg ağırlığında olan bir kişinin günlük protein gereksiniminin %40 kadarını karşılar. Protein dışında ton balığında vücudumuz için gerekli olan temel aminoasitlerin %10 kadarı bulunur. Bunlar dokuların korunmasında, hormon dengesinin sağlanmasında, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde gerekir.

Ton balığı içeriğinde bulunan omega 3 yağları da olumlu etkilere neden olur. Özellikle kalp ve damar sağlığında, beyin çalışmasında etkili olur. Omega 3 yağları saç ve cilt sağlığına katkıda bulunur. Kanda kolesterol ve trigliserit oranlarını düşürür. 100 gram ton balığında 0,15 gram omega 3 yağı bulunur. Bu miktar önerilen günlük alımın %9 kadarını oluşturur.

Ton balığı kalori değeri

Yağı süzdürülen 100 gram ton balığı 128 kaloridir.

Günlük 100 gram bu şekilde ton balığı tüketilirse, vücudun ihtiyacı olan B12 vitaminin %10 kadarı, demir ihtiyacının %3 kadarı, magnezyumun %6 kadarı, B6 vitamininin %10 kadarı da karşılanmış olur.

Ton balığı tüketiminde en fazla dikkat edilmesi gereken konu tuz alımının yükselmesidir. Normalde vücudun tuza yani sodyuma ihtiyacı olsa da fazla alınırsa vücutta su tutulumuna ve kan basıncının artmasına neden olabilir. Bu nedenle 100 gram ton balığında 400 mg sodyum olduğu dikkate alınarak tüketilmelidir. Bu miktar vücudun günlü ihtiyacı olanın dörtte birine eşittir. Kalp hastalığı olan kişiler için, bu şekilde ton balığının fazla tüketilmesi sakıncalı görülmektedir.
" } ] }