{ "title": "Tavuk Balığı", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/tavuk-baligi.jpg", "date": "21.01.2024 00:44:52", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları da vücuda istediği vitamini vermektedir. Balık tüketimi kişideki unutkanlığı yok eder ve zihni geliştirir ve yaşlanmayı önler. Bu nedenle hemen hemen her evde sıklıkla balık tüketilmesi gerekmektedir. Tavuk balığı ise morina balığı ailesinin üyelerinden biri olmaktadır. Fakat günümüzde 13 tavuk balığı çeşidi olmaktadır ve uskumru, çaça, ringa ve sardalye balıkları ile beslenmesini sağlamaktadır. En fazla 1.5 metre büyüyebilen bu balık 15 kilo ağırlığa ulaşmaktadır. Tavuk balığının vücudu uzunlamasına ve belirgin sivri bir kafa yapıları olmalarına rağmen vücutları su içerisinde gümüş gri rengine gelmektedir. Tavuk balığının tadı ise oldukça güzel olmakla beraber eti ince beyaz ve az yağlı olmaktadır. Özellikle buğulaması oldukça lezzetli olmaktadır. Tavuk balığı Atlantik denizinin geniş bölgelerinde olsa bile en önemli yaşam alanı Güney Atlantik denizi ve Akdeniz olmaktadır. Satış yönünden oldukça önemli olan bu balık balıkçılıkta çoklukla taşıma ağı ile avlarlar. Çok nadir olarak da olsa çapari ile avlarlar.