{ "title": "Mangalda Balık", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/mangalda-balik.jpg", "date": "20.01.2024 04:53:26", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilmektedir. Mangal da balık hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Balıklar yüksek ısı karşısında suyunu bırakmaz ve bu durum balıklara ayrı lezzet vermektedir. Mangal da balık pişirmek diğer ürünlerin pişirilmesine göre daha basittir. Balıklar diğer ürünlere göre daha kısa sürede pişmektedir. Balıkların pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kolay pişen balıklar mangal da pişirilirken çok çabuk dağılmaktadır. Bu durum servis için zorlaştırmaktadır. Mangal da pişen balıkların dağılmaması balıkları eşit şekilde doğrayabilirsiniz. Özellikle filetolar haline getirilen balıklar daha çok dağılmaktadır. Bu nedenle balıkları eşit şekilde doğramanız daha faydalı olacaktır.

Balıkların önce kalın tarafını mangala yerleştirin. Daha sonra ince kısmını pişirin. Böylece balıkları hem dağılmadan hem de yakmadan pişirmiş olacaksınız. Ayrıca balıkların dağılmadan pişirilmesi için limon kullanabilirsiniz. Limonlar balıkların hem dağılmadan pişmesini hem de lezzetli pişmesini sağlayacaktır. Mangal da balık yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da balıkların yapışmasıdır. Balıkların yapışmasını engellemek için mangal yüzeyinin yapışkan olmaması gerekir. Bu durumda balık için özel sos yapmanız ya da yağlamanız yetersiz kalabilir. Mangal yüzeyinin yapışkan olmaması yeterli olacaktır.

Mangal da balık yaparken mevsimi olan balık tercih etmeniz de fayda vardır. Mevsiminde tüketilen balıklar hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktır. Balıkları mangal için hazırlarken tuz, karabiber ve birazda limon suyu yeterli olacaktır. Mangal da balık yaparken balığı tam pişmiş olmasına dikkat edilmelidir. Mangal da balığın pişmiş olduğu iki şekilde anlayabilirsiniz. İlk öncelikle balığın renginde anlayabilirsiniz. Pişen balıkların rengi matlaşır. Eğer balıkların bir kısmı saydam ve şeffaf duruyorsa balık pişmemiş demektir. Balıkların pişmiş olduğunu anlamanın bir diğer yöntemi de bir çatal yardımıyla çok çabuk ayrılıyorsa balık pişmiş demektir.
" } ] }