{ "title": "Mangalda Balık", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/mangalda-balik.jpg", "date": "20.01.2024 04:53:26", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık tercih edilmektedir. Mangal da balık hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Balıklar yüksek ısı karşısında suyunu bırakmaz ve bu durum balıklara ayrı lezzet vermektedir. Mangal da balık pişirmek diğer ürünlerin pişirilmesine göre daha basittir. Balıklar diğer ürünlere göre daha kısa sürede pişmektedir. Balıkların pişirilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kolay pişen balıklar mangal da pişirilirken çok çabuk dağılmaktadır. Bu durum servis için zorlaştırmaktadır. Mangal da pişen balıkların dağılmaması balıkları eşit şekilde doğrayabilirsiniz. Özellikle filetolar haline getirilen balıklar daha çok dağılmaktadır. Bu nedenle balıkları eşit şekilde doğramanız daha faydalı olacaktır.