{ "title": "Levrek Balığı Tarifi", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-tarifleri-levrek.jpg", "date": "19.01.2024 09:54:35", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Balık Tarifleri Levrek, oldukça lezzetli balık yemekleri arasındadır. Levrek balık türleri arasında birçok farklı şekilde yemekleri yapılan balık türleri arasındadır. Balık tarifleri arasında levrek; kâğıtta sebzeli levrek, levrek buğulama, fırında levrek, levrek tava, levrek marin, kaşarlı levrek boğulama, rezeneli fırında levrek, kabak çekirdekli levrek, ıspanaklı ve mantarlı levrek sarma, levrekli pilav vb. Gibi birçok balık yemekleri arasında yer akmaktadır. Levrek balığı, ülkemizle özdeşleşmiş bir balık türüdür. Genel olarak Akdeniz, Ege ve Karadeniz de yaşayan levrekler ülkemizde senenin her mevsimi bulabileceğiniz bir balıktır. Bundan dolayı levrekler ile ilgili birçok yemek tarifleri mevcuttur. Levrek balıkları, kendine has lezzetiyle ve yağsız oluşundan fazlasıyla tüketilmektedir. Levrek balıkları ayrıca ülkemizde balık türleri ihracatında ilk sırayı yer almaktadır. Yaşam alanları denizlerde olması ile birçok deniz kıyılarında levrek üreticiliği yapılmaktadır. Bu tesislerde üretilen balıklar genel olarak daha yağlı olduğundan ayrı bir lezzetleri mevcuttur. Yaygın olarak bulabileceğimiz aylar sonbahar ve kış aylarıdır. Levrek balığının ülkemizde ne kadar önemli bir balık türü olduğunu kısaca açıkladıktan sonra levrek balığı için en ideal yemek tarifi hiç kuşkusuz fırında levrek tarifidir. Sonbahar ve kış aylarında tüketilen levrek balıkları daha çok yağı olduğundan fırında daha bir lezzetlidir. Bundan dolayı, fırında levrek balığı için gerekli malzemeler ve hazırlanışını açıklayacak olursak;

Balık Tarifleri Levreği Fırında Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeleri
Balık Tarifleri Levrek Fırında Nasıl Yapılır?

İlk olarak levreklerinizi temizlettikten sonra iyice yıkayınız. Ardından levreğinizi bir süzgeç alarak içine atınız. Levreklerinizin suyunu çekmesini ve süzülmesi için bir kenara bırakınız. Ardından sarımsaklarınızı çok olmamak şartıyla, hafifçe dövünüz ve parçalara ayırınız. Sonrasında fırında levrek balığınızı hazırlayacağınız tepsiyi alarak altına yağlı olan kağıdınızı seriniz. Üstüne yıkamış olduğunuz levrekleri suyu süzüldükten sonra fırın tepsinize diziniz. Fırın tepsinize dizdikten sonra levreklerinizi bıçakla deliniz. Levrek balığınızın orta bölümü, açık olan kısmına ve tamamına fırça yardımı veya kaşığın arka kısmı ile zeytinyağınızı iyice sürünüz. Levrek balığında bu şekilde hiçbir yer boş kalmayacak şekilde yağladıktan sonra, aralarına hafif dövmüş olduğunuz sarımsakları tüm balıklara eşit olacak şekilde aralarına yerleştirin. Sonrasında tuzunu (Ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz tuzun) serpiştirin. Aynı şekilde pul biberini isteğe bağlı olarak bir tutam şeklinde serpiştirebilirsiniz ve son olarak levrek balıkları içine limonları elma dilimi şeklinde ince bir şekilde dilimledikten sonra levreklerin orta kısmı, yarılan kısma parça olarak diziniz. Öncesinde 180 derece kadar ısıtmış olduğunuz fırınınıza atın ve ortalama yarım saat kadar pişmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }