{ "title": "Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/kalkan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 06:26:41", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "
Kalkan Balığı Nasıl Pişirilir, Kalkan balığı hem lezzetli oluşu hem de yapımının basit olması nedeniyle balık severler tarafından sürekli tercih edilen balık türleri arasındadır. Yapılışı kolay ve vitamin değerleri yüksek olması kişiler tarafından tercih edilme nedenleri arasındadır. Kalkan balığının lezzetli ve bol olduğu ay genellikle mayıs ayıdır. Kalkan balığı ızgara da yapılabildiği gibi tavada ve fırında da yapılmaktadır. Kalkan balığının yapılışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Kızarmak için
Nasıl Yapılır?

Kalkan balığının yapımına ilk öncelikle balıkları temizlemekle başlayın. Dışarıdan temizlenmiş balık da alabilirsiniz. Temizleme işlemini tamamladıktan sonra balıkları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Daha sonra derin bir kaba koyun ve üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberini üzerine ekleyerek harmanlayın. Balığın terbiyesini iyice alması için ortalama 45 dakika sosun içinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bir tavanın içine ay çiçek yağını alıp kızdırın. Yağ kızarınca balıkları sosun içinde çıkarıp una batırın. Balığın her yerinin unlayın. Kalkan balıklarını unladıktan sonra tavaya alın ve etrafı yağ sıçramaması için tavanın ağzını kapatın. Yüksek ateşte tavanın ağzı kapalı bir şekilde kalkan balıklarının her iki tarafını kızartın. Kalkan balığının pişme süresi ortalama 15 dakikadır.
" } ] }