{ "title": "Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/firinda-sazan-baligi-nasil-pisirilir(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:58:07", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemeklerinde birkaç meze eşliğinde unutulmaz sofralar kurmanıza yardımcı olacak bir yemek türüdür aynı zamanda oldukça da sağlıklı ve görsel açıdan şık bir sunuma sahip bir yemek türüdür.

Fırında sazan balığı yapımı için gerekli malzemeler
Fırında sazan balığı nasıl yapılır?

Öncelikle balıklar güzelce temizlenir içi dışı tertemiz oluncaya kadar bol su ile yıkanır ardından içerisine sos iyice girsin diye üzerine birkaç çizik atılır ve ardından ortadan ikiye kesilir. Balıklar hazırlanınca sosu için üç diş sarımsak soyulur ve bir tatlı kaşığı tuz ile dövülür bir kâseye alınır üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ve kekik ilave edilir yarım limon sıkılır ve bu karışım iyice çırpılır ve karıştırılır fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve ilk balık içerisine konur bu sos iç ve dış kısmına fırça yardımı ile iyice sürülür ardından sebzeler domates soğan ve limon yıkanır soyulur ve ince ince dilimlenir balığın hem arasına hem üzerine dizilir bir defne yaprağı eklenir ve balık yağlı kâğıt ile sarılır ikinci balığa da aynı işlem yapılır ve yağlı kâğıt ile sarılır ve fırın tepsisi fırına sürülür önceden ısıtılmış iki yüz derece fırında on beş dakika kadar bu şekilde pişirilir ardından üzerindeki kâğıt kaldırılır ve yirmi dakika da bu şekilde pişirilir ve pişince sıcak servis edilir.
" } ] }