{ "title": "Fırında Palamut Balığı", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/firinda-palamut-baligi.jpg", "date": "19.01.2024 20:49:18", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Fırında Palamut Balığı, ülkemizde fırında hazırlanan balıklar arasında ilk sırayı alan palamut balıkları lezzeti ile en çok fayda sağlayan balık türüdür. Balıkların genel olarak hazırlanış aşamaları farklıdır. Her balığın daha lezzetli olması bakımından hazırlanışı farklıdır. Kimi balıklar tavada güzel, kimi balıklar mangalda güzel, palamut gibi bazı balıklarda fırında güzeldir. Bundan dolayı, ağız tadınızı zenginleştirmek için palamut balıkları fırında hazırlanış amacıyla gerekli tarifi açıklayacak olursak;

Fırında Palamut Balığı İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Palamut Balığı Nasıl Yapılır?

Fırında palamut balığı hazırlanışı için, ilk olarak palamutlarınızı temizce yıkayınız. Ardından yıkamış olduğunuz palamut balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde dilimleyiniz. Dilimlediğiniz palamut balıklarını bir köşeye bırakarak; kuru soğan, domates ve patatesleri ince olacak bir şekilde yuvarlak biçimde yani elma dilimi şeklinde dilimleyiniz. Yalnız kuru soğan, patates ve domatesleri dilimlerken balıklar ile aynı sürede pişebilmeleri için çok ince dilimlemelisiniz. Ardından fırında palamut balığı için hazırlamış olduğunuz tepsiyi alarak altına yağlı bir kâğıt serin ve üstüne sırasıyla dilimlediğiniz patatesleri koyunuz. Dilimlediğiniz patateslerin üzerine aynı şekilde domates ve soğanları da koyunuz. Ardından sarımsakları hafif dövdükten sonra tepsi içine dizmiş olduğunuz patates domates ve soğanların aralarına konulacak şekilde her birine birer parça sarımsakları eşit olacak şekilde aralarına koyunuz ve son olarak dilimlediğiniz ve üst üste yerleştirdiğiniz patates soğan ve domateslerin en üst kısmına palamut balıklarını diziniz. Dilimlemiş olduğunuz palamut balıkları serdikten sonra üstüne bir tutam tuz serpin. Tuzun kararını kendiniz ayarlayabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üstüne pul biber ve defne otu gibi istediğiniz baharat ürünleri gezdirebilirsiniz. Ardından tepsinin üst kısmında yağ gezdirin. Fakat çok fazla yağ gezdirmeyin. Çünkü palamut balıkları zaten çok yağlı bir balık türüdür. Az olacak şekilde yağını gezdirin ve son olarak en üst kısma limonları yuvarlak olacak şekilde dilimledikten sonra üst kısmına diziniz ve öncesinden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırına atarak ortalama yarım saat kadar pişmesini sağladıktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Palamut Balığı Faydaları Nelerdir?

Fırında palamut balığı faydaları genel olarak diğer balık türleri gibi sağlık açısından birçok faydası mevcuttur. Bundan dolayı öne çıkan bazı önemli faydalarını maddeler halinde açıklayacak olursak;
" } ] }