{ "title": "Dil Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/dil-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 10:20:24", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Dil Balığı Nasıl Pişirilir, Dil balığı, soleidae familyasından olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık türü şekil yapısı itibariyle vücut şekli oval olan, aşırı derecede yassılaşmış vücut yapısıyla ağız yapısı küçük ve asimetrik olan, gözleri sağ tarafta bulunan, gözlerinin bulunduğu kısım kahverengi yeşil bir renge sahip veya kahverengi siyah beneklerle beliren sağ göğüs yüzgecinin uç kısmında siyah benekler bulunmaktadır. Üst tarafındaki göğüs yüzgecinin üzeri ise başlangıç noktasına kadar ulaşan siyah lekelerle belirmektedir. Dil balığı denizlerimizde 10 metreyle 200-500 metreye kadar derinliklerde yaşam alanı bulur. Bu balık türü kumlu, çamurlu ya da çakıllı olan alanlarda fazla hareket etmeden ve uzun göçler yapmadan yaşam alanı oluşturmaktadır. Dil balığı boyları 15-30 santim arasında belirmektedir. Bu balık denizin dip bölgesinde yaşam alanı oluşturan omurgasızlar, küçük balıklar ve böceklerle beslenmektedir. Bahar mevsiminden itibaren kıyı bölgelere sokularak haziran-temmuz ayları arasında üreme gerçekleştirmektedir. Kış aylarında eti dolgun ve oldukça lezzetli olur. Genelde her mevsimde bulunan ve ekonomik değeri yüksek olan bir balık türü olmaktadır. Dil balığı yerli balıklar arasında olup Ege bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde yaşam alanı oluşturur. Her mevsimde tüketilebilir. En lezzetli zamanı kasım ayı ile şubat ayı arasıdır. Dil balığının tavada hazırlanması oldukça lezzetli olur. Dil balığını belirttikten sonra dil balığı nasıl pişirilir bu hususta devam edelim.