{ "title": "Balık Turşusu Nasıl Yapılır", "image": "https://www.baliklar.gen.tr/images/balik-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 00:04:28", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Balık Turşusu Nasıl Yapılır, Balık ve balık ürünleri günümüzde insanların hem lezzet olarak hem de fayda olarak yararlanmak amacı ile mükemmel bir şekilde tüketilmektedir. Özellikle çocuklar üzerinde çok önemli faydalar gösteren balık ürünleri arasında yine çok sevilerek tüketilen balık turşusu çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından tüketilmektedir. Fakat balık turşusunu birçok kişi yapamaz. Bu kişiler balık turşusu nasıl yapılır sorusunun cevabına yanıt bulamadıkları için bu besinin yapılışını gerçekleştiremezler. Biz bu makalemizde bu mükemmel lezzetin yapılışını sizlerle paylaşacağız. Balık turşusu, mevsinmi olmasa bile insan sağlığına ve bunun yanında çocukların gelişimine muhteşem bir etkisi bulunan balık ve balık ürünlerini istenildiği zaman yemenize imkân sağlamaktadır. Turşu yapılan balık ürünleri uzun süreler boyunca uygun saklama koşullarında bozulma ya da bayatlama durumunu göstermediği için birçok kişi mevsiminde balıkları alarak bu mükemmel turşu yaparlar. Bu şekilde yılın her mevsiminde mükemmel bir yiyecek olan balık turşusunu tüketmektedirler. Balık turşusu yapılışına geçmeden önce önemli olan ve söylemem gereken bir şey vardır ki bu turşu yapılışında bazı malzemeler kullanılacaktır. Bu malzemelerin tezgâh üzerinde hazır bulundurulması tarifi uygularken sizleri meşgul etmeyecektir. Bu nedenle malzemeleri önceden hazırlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi balık turşusu nasıl yapılır sorusunun cevabına değinelim.

Balık Turşusu Malzemeleri
İşte bu malzemeler hazırlandıktan sonra artık balık turşusu yapılışına geçebilirsiniz. Yapılış aşamasında kıvamı tam olarak tarife göre ayarlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Bu durum lezzet üzerinde müthiş bir etki göstereceği için özen gösterilmesi gereken noktalardan biridir.

Balık Turşusu Nasıl Yapılır?

Yapılış aşamalarına geçmeden önce belirtmek isterim ki balık turşusu yapılışı sırasında hijyen kurallarına önem vermelisiniz. Bu hem sizlerin hem de ailenizi sağlığı için son derece önem taşımaktadır. Öncelikle balıklarınızı iyice temizleyerek balıkların filetosunu çıkartınız. Temizleme işlemine özen göstermenizi tavsiye ederim.

Temizlemiş olduğunuz balıkları iyice tuzlayınız. Öyle ki malzemelerde bahsettiğimiz tuzun tamamını kullanabilirsiniz. Daha sonra aynı kap içerisinde tuzladığınız balıkları yaklaşık bir gün boyunca bekletiniz. Böylece balıklar tuzu tam olarak içine çekerek turşuluk bir hal alacaktır. Bir günlük süre tamamlandığında artık yavaş yavaş balıkların dış yüzeylerini iyice yıkayın ve kalan tuzlardan arındırın.

Şimdi geniz bir kap içerisine limon yapraklarını serin ve üzerine bir miktar karabiber atın. Daha sonra malzemelerde bahsetmiş olduğumuz sarımsakları küçük parçacıkları halinde doğranmış ya da dövülmüş sarımsakları atın. Bu işlemin ardından balıkların tümünü bunların arasına aynı işlemi yaparak kaba dizin.

Bu sırada ayrı bir kap içerisine tuz atarak bir litre su ile karıştırın. Bu suyun içerisine ise limonun tümünü sıkın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı kaba dizdiğiniz balıklar üzerine dökün ve üzerine bir ağırlık koyun. Yaklaşık iki üç gün içinde artık alık turşusu hazır olacaktır. İsterseniz balık turşusunu kışın tüketebilirsiniz. İşte böylece balık turşusu nasıl yapılır sorusuna cevap bulmuş olmaktayız.
" } ] }